IV. Writing
Đề thi
IV. Writing
A
Admin
Tiếng AnhLớp 858 lượt thi
15 câu hỏi
1.Trắc nghiệm
• 1 điểm

Choose the letter A, B, C or D to complete the sentences with given words

Learn/ English/ help/ us/ get over/ the/ language barriers.

Learn English helps us get over the language barriers.

Learning English helps us get over the language barriers.

To Learn English helps us get over the language barriers.

Learnt English helps us get over the language barriers.

Xem đáp án

Đáp án: B

Giải thích: Ving đứng đầu câu làm chủ ngữ động từ chia số ít.

Dịch: Học tiếng Anh giúp chúng ta vượt qua rào cản văn hoá.

2.Trắc nghiệm
• 1 điểm

Recycling/ play/ important/ part/ our/ daily life.

Recycling play an important part in our daily life.

Recycling play a important part on our daily life.

Recycling plays an important part in our daily life.

Recycling plays a important part in our daily life.

Xem đáp án

Đáp án: C

Giải thích: Ving đứng đầu câu động từ chia số ít

Cụm từ play an important part in: đóng vai trò quan trọng trong…

Dịch: Tái chế đóng vai trò quan trọng trong cuộc sống thường ngày.

3.Trắc nghiệm
• 1 điểm

I/ make/ friends/ foreigner/ in/ chat room.

I made friends with a foreigner in a chat room.

I am making friends with foreigner in a chat room.

I was made friends with a foreigner in a chat room.

I have made friends with foreigner in a chat room.

Xem đáp án

Đáp án: A

Giải thích: Câu thuật lại sự việc nên động từ chia thời quá khứ.

Dịch: Tôi kết bạn với 1 người nước ngoài trong một phòng chat.

4.Trắc nghiệm
• 1 điểm

Will/ robots/ clean/ house/ future?

Will robots to clean our house in the future?

Will robots cleaning our house in the future?

Will robots clean our house in the future?

Will robots be clean our house in the future?

Xem đáp án

Đáp án: C

Giải thích: câu chia ở thời tương lai đơn vì có mốc thời gian “in the future”

Dịch: Người máy sẽ quét dọn nhà cửa trong tương lai chứ?

5.Trắc nghiệm
• 1 điểm

Compost/ made/ from/ household/ garden waste.

Compost are made from household and garden waste.

Compost are made from household but garden waste.

Compost is made from household and garden waste.

Compost is made from household so garden waste.

Xem đáp án

Đáp án: C

Giải thích: câu bị động, be made from: được làm từ chất liệu…

Dịch: Phân xanh được làm từ rác thải sinh hoạt và vườn tược.

Đề bài Rearrange the sentences to make meaningful sentences

6.Trắc nghiệm
• 1 điểm

empty/ cleaned/ milk/ People/ and/ bottles/ refilled/ milk/ with.

People cleaned and refilled empty milk bottles with milk.

People cleaned empty and refilled milk bottles with milk.

People cleaned and refilled milk bottles with empty milk.

People cleaned and empty milk bottles with refilled milk.

Xem đáp án

Đáp án: A

Giải thích: cụm từ refill st with st: làm đầy cái gì bằng cái gì

Dịch: Con người làm sạch và làm đầy lọ sữa cũ bằng sữa mới.

7.Trắc nghiệm
• 1 điểm

apples/ how/ does/ mother/ and/ carrots/ your/ want?

How many apples does your mother want carrots?

How many apples and carrots does your mother want?

How many apples and carrots your mother does want?

Does your mother want how many carrots and apples?

Xem đáp án

Đáp án: B

Giải thích: How many+ N số nhiều đếm được

Dịch: Mẹ bạn muốn bao nhiêu táo và cà rốt?

2048.vn

Học thông minh hơn mỗi ngày

Xem toàn bộ 15 câu hỏi và nhiều hơn nữa với tài khoản miễn phí

Tạo đề thi
Tổ chức kiểm tra
Báo cáo chấm điểm tự động
Bạn đã có tài khoản?
8.Trắc nghiệm
• 1 điểm

My/ cellphone/ parents/ me/ buy/ promised/ a/ to/ I’m/ when/ 18.

My parents promised to buy me a cellphone when I’m 18.

My parents promised buy to me a cellphone when I’m 18.

My parents promised when to buy me a cellphone I’m 18.

My parents promised to buy a cellphone me when I’m 18.

Xem đáp án

Đáp án: A

Giải thích: promise to V: hứa sẽ làm gì

Buy sb st: mua cho ai cái gì

Dịch: Bố mẹ hứa mua cho tôi một chiếc điện thoại di động khi tôi 18 tuổi.

9.Trắc nghiệm
• 1 điểm

The/ is/ glass/ new/ broken/ melted/ made/ glassware/ up/ and/ into.

The new glass is broken up, melted and into made glassware

The glass is broken into, melted and made up new glassware.

The glass is broken up, made into and melted new glassware.

The glass is broken up, melted and made into new glassware.

Xem đáp án

Đáp án: D

Giải thích: cụm từ be broken up: được nghiền nát, be melted: được bung chảy, be made into st: được làm thành cái gì

Dịch: Thuỷ tinh được nghiền nát, nung chảy và được làm thành đồ thuỷ tinh mới.

10.Trắc nghiệm
• 1 điểm

too/ have/ The/ a/ smart TV/ house/ will.

The a house will have smart TV, too.

The smart TV will have a house, too.

The house will have a smart TV, too.

The house a smart TV will have, too.

Xem đáp án

Đáp án: C

Giải thích: smart TV: ti vi thông minh

Dịch: Ngôi nhà cũng sẽ có 1 chiếc tivi thông minh.

Đề bài Rewrite sentences without changing the meaning

11.Trắc nghiệm
• 1 điểm

If I had a smart phone, I would be able to read emails.

I could read emails because I don’t have a smart phone.

I couldn’t read emails because I didn’t have a smart phone.

I couldn’t read emails because I don’t have a smart phone.

I could read emails because I have a smart phone

Xem đáp án

Đáp án: C

Giải thích: cấu trúc “be able to V” có khả năng làm gì

Dịch: Nếu mà có điện thoại thông minh, tôi đã có thể đọc email.

12.Trắc nghiệm
• 1 điểm

How much is a washing machine?

What’s the price of a washing machine?

What is a washing machine?

How is a washing machine?

How many is a washing machine?

Xem đáp án

Đáp án: A

Giải thích: câu hỏi giá cả “how much + be + N?” = “what is the price of + N?”: cái này giá bao nhiêu.

Dịch: Giá một chiếc máy giặt là bao nhiêu vậy ạ?

13.Trắc nghiệm
• 1 điểm

They recycle car tires to make pipes and floor coverings.

Car tires are recycled to make pipes and floor coverings.

They make pipes and floor coverings to recycle car tires.

Recycling car tires is difficult.

Making pipes and floor covering takes time.

Xem đáp án

Đáp án: A

Giải thích: câu bị động thời hiện tại đơn

Dịch: Người ta tái chế lốp xe cũ để làm ống nước và tấm thảm trải sàn.

14.Trắc nghiệm
• 1 điểm

I am certain that there are no trains from Hanoi on Saturday.

I think there are no trains from Hanoi on Sunday

I am unaware there are no trains from Hanoi on Sunday.

I wonder there are no trains from Hanoi on Sunday.

I am sure there are no trains from Hanoi on Sunday.

Xem đáp án

Đáp án: D

Giải thích: cấu trúc “I am certain” = “I am sure”: tôi dám chắc

Dịch: Tôi dám chắc là chẳng có cái xe nào đi từ Hà nội vào chủ nhật cả.

15.Trắc nghiệm
• 1 điểm

Thanks to recycling, we can save a lot of money.

Recycling helps us to save a lot of money.

We are thankful to recycling.

Money is important in recycling.

A lot of money can be save unless we recycle.

Xem đáp án

Đáp án: A

Giải thích: cấu trúc thanks to: nhờ có

Save money: tiết kiệm tiền

Dịch: Nhờ có tái chế, chúng ta có thể tiết kiệm được nhiều tiền

Bạn có thích hoạt động này không?

Ý kiến của bạn sẽ giúp chúng tôi đề xuất nội dung phù hợp hơn.

Bắt đầu ngay
Khám phá các nguồn tài nguyên miễn phí, phù hợp với tiêu chuẩn trong vài giây

Gợi ý cho bạn

Xem tất cả

Học liệu phổ biến Lớp 8

Xem tất cả

Học liệu phổ biến Tiếng Anh

Xem tất cả