Trắc nghiệm Tiếng Anh 8 Unit 3 Listening (có đáp án)
Đề thi

Trắc nghiệm Tiếng Anh 8 Unit 3 Listening (có đáp án)

A
Admin
Tiếng AnhLớp 83 lượt thi
20 câu hỏi
Đoạn văn

Question 1-5. Listen and choose the correct answer.

1.Trắc nghiệm
• 1 điểm

What are the main sources of stress mentioned by the speaker?

Teachers, neighbors, and pets

Schoolwork, parents, and friends

Health problems, money, and traffic

Online games, movies, and music

Xem đáp án

Hướng dẫn giải:

Đáp án đúng: B

Thông tin: I often feel stressed because of my schoolwork, my parents and my friends. (Mình thường cảm thấy áp lực vì bài tập ở trường, bố mẹ và bạn bè.)

2.Trắc nghiệm
• 1 điểm

How does the speaker deal with the heavy schoolwork to reduce the feeling of tiredness?

By dividing schoolwork into smaller parts to do

By copying homework from classmates

By leaving homework until the weekend

By asking parents to do the homework

Xem đáp án

Hướng dẫn giải:

Đáp án đúng: A

Thông tin: To deal with my stress, I divide my school work into parts to do. Doing it that way reduces my tiring feeling after finishing my homework. (Để giải quyết áp lực của mình, mình chia nhỏ bài tập ra thành phần nhỏ để làm. Làm theo cách đó giảm đi cảm giác mệt mỏi sau khi làm xong bài tập.)

3.Trắc nghiệm
• 1 điểm

How does the speaker handle the complaints from parents?

By arguing with them every evening

By stopping doing homework completely

By trying to be like the student parents talk about

By ignoring the complaints and focusing on personal goals

Xem đáp án

Hướng dẫn giải:

Đáp án đúng: D

Thông tin: I don't mind my parent’s complaints and focus on my own goals. (Mình không nghĩ nhiều về mấy lời càm ràm của bố mẹ và tập trung vào mục tiêu của mình.)

4.Trắc nghiệm
• 1 điểm

Why can the speaker's friends easily understand what the speaker is dealing with?

Because they are the same age as each other

Because they live in the same house

Because they have the same teachers at school

Because they share all the same hobbies

Xem đáp án

Hướng dẫn giải:

Đáp án đúng: A

Thông tin: We're the same age as each other, so they can easily understand what I'm dealing with. (Chúng mình cùng tuổi nên các bạn ấy có thể dễ dàng hiểu được mình đang phải đối mặt với điều gì.)

5.Trắc nghiệm
• 1 điểm

How does the speaker feel after receiving useful advice from friends?

Sad and lonely

Stressed and tired

Motivated

Confused and worried

Xem đáp án

Hướng dẫn giải:

Đáp án đúng: C

Thông tin: I feel motivated after receiving so much useful advice from my friends. (Mình cảm thấy được tiếp thêm động lực sau khi nhận được những bí kíp hữu ích từ bạn mình.)

Nội dung bài nghe:

I often feel stressed because of my schoolwork, my parents and my friends. There is so much homework to do in the evening. And my parents also complain about why I can’t be as good as a student who I never knew about. My classmates are really excellent, they’re not only intelligent but also energetic, and they acquire a lot of achievements. To deal with my stress, I divide my school work into parts to do. Doing it that way reduces my tiring feeling after finishing my homework. I don't mind my parent’s complaints and focus on my own goals. I also ask my friends for tips about how to become excellent like them. We're the same age as each other, so they can easily understand what I'm dealing with. I feel motivated after receiving so much useful advice from my friends.

Dịch bài nghe:

Mình thường cảm thấy áp lực vì bài tập ở trường, bố mẹ và bạn bè. Có rất nhiều bài tập phải làm vào buổi tối. Và bố mẹ suốt ngày cằn nhằn về việc sao mình không thể giỏi như một đứa con nhà người ta nào đó. Các bạn cùng lớp với mình thì rất xuất sắc, họ không những thông minh và còn năng nổ, và họ cũng đã đạt được rất nhiều thành tích. Để giải quyết áp lực của mình, mình chia nhỏ bài tập ra thành phần nhỏ để làm. Làm theo cách đó giảm đi cảm giác mệt mỏi sau khi làm xong bài tập. Mình không nghĩ nhiều về mấy lời càm ràm của bố mẹ và tập trung vào mục tiêu của mình. Mình cũng hỏi các bạn mình làm sao để trở nên xuất sắc như họ. Chúng mình cùng tuổi nên các bạn ấy có thể dễ dàng hiểu được mình đang phải đối mặt với điều gì. Mình cảm thấy được tiếp thêm động lực sau khi nhận được những bí kíp hữu ích từ bạn mình.

Đoạn văn

Question 6-10. Listen and choose the correct answer.

6.Trắc nghiệm
• 1 điểm

Which clubs does Mike participate in at school?

Football and music clubs

Basketball and chess clubs

Arts and crafts clubs

Swimming and dancing clubs

Xem đáp án

Hướng dẫn giải:

Đáp án đúng: B

Thông tin: He does well at school and participates in many clubs like basketball and chess clubs. (Cậu ấy học tốt ở trường và tham gia vào nhiều câu lạc bộ như câu lạc bộ bóng rổ và cờ vua.)

7.Trắc nghiệm
• 1 điểm

What does Mike do as a member of the school community projects?

He connects with other teens and learns new skills.

He organizes parties for teachers.

He teaches younger children how to play chess.

He cleans the school yard every weekend.

Xem đáp án

Hướng dẫn giải:

Đáp án đúng: A

Thông tin: He is also a member of the school community projects, where he connects with other teens and learns new skills. (Cậu ấy cũng là một thành viên của những dự án cộng đồng ở trường, nơi cậu ấy kết nối với những thiếu niên khác và học những kĩ năng mới.)

8.Trắc nghiệm
• 1 điểm

What do Mike and his friends upload on their class forum?

Pictures and videos about their class activities

Stories about famous people in the world

Recipes for cooking easy meals

Information about traveling to other countries

Xem đáp án

Hướng dẫn giải:

Đáp án đúng: A

Thông tin: He and his friends upload pictures and videos about their class activities. (Cậu ấy và bạn mình đăng ảnh và video về những hoạt động trong lớp.)

9.Trắc nghiệm
• 1 điểm

What kind of pressure do Mike and his friends discuss on the forum?

Pressure from weather and traffic

Pressure from parents, friends, and schoolwork

Pressure from shopping and fashion

Pressure from video games and movies

Xem đáp án

Hướng dẫn giải:

Đáp án đúng: B

Thông tin: They also discuss homework, their problems and how to deal with pressure from parents, friends, and schoolwork. (Họ cũng thảo luận về bài tập và những vấn đề của họ và làm cách nào để giải quyết những áp lực từ bố mẹ, bạn bè và những công việc ở trường.)

2048.vn

Học thông minh hơn mỗi ngày

Xem toàn bộ 20 câu hỏi và nhiều hơn nữa với tài khoản miễn phí

Tạo đề thi
Tổ chức kiểm tra
Báo cáo chấm điểm tự động
Bạn đã có tài khoản?
10.Trắc nghiệm
• 1 điểm

What is the most common problem that Mike and his friends discuss?

How to deal with heavy traffic

How to choose a favorite sport

How to deal with bullies

How to pass exams easily

Xem đáp án

Hướng dẫn giải:

Đáp án đúng: C

Thông tin: The most common problem they discuss is how to deal with bullies. (Vấn đề phổ biến nhất họ bàn luận là làm sao để giải quyết những kẻ bắt nạt.)

Nội dung bài nghe:

Mike has a busy and active life. He does well at school and participates in many clubs like basketball and chess clubs. He is also a member of the school community projects, where he connects with other teens and learns new skills. He has many classes, but he can still manage his schoolwork well. Mike is also an active member of his class forum. He and his friends upload pictures and videos about their class activities. They also discuss homework, their problems and how to deal with pressure from parents, friends, and schoolwork. The most common problem they discuss is how to deal with bullies.

Dịch bài nghe:

Mike có một cuộc sống bận bịu và năng động. Cậu ấy học tốt ở trường và tham gia vào nhiều câu lạc bộ như câu lạc bộ bóng rổ và cờ vua. Cậu ấy cũng là một thành viên của những dự án cộng đồng ở trường, nơi cậu ấy kết nối với những thiếu niên khác và học những kĩ năng mới. Cậu ấy phải học rất nhiều tiết, nhưng cậu ấy vẫn có thể quản lý tốt các công việc ở trường. Mike cũng là một thành viên năng nổ trong diễn đàn của lớp. Cậu ấy và bạn mình đăng ảnh và video về những hoạt động trong lớp. Họ cũng thảo luận về bài tập và những vấn đề của họ và làm cách nào để giải quyết những áp lực từ bố mẹ, bạn bè và những công việc ở trường. Vấn đề phổ biến nhất họ bàn luận là làm sao để giải quyết những kẻ bắt nạt.

Đoạn văn

Question 11-15. Listen to the conversation and decide whether the following statements are True or False.

11.Trắc nghiệm
• 1 điểm

Minh feels tired because he is trying to meet his parents' expectations.

True

False

Xem đáp án

Hướng dẫn giải:

Đáp án đúng: A

Thông tin: Minh: I'm tired of trying to meet my parents expectations. (Minh: Tớ mệt mỏi vì phải cố gắng đáp ứng kỳ vọng của bố mẹ.)

12.Trắc nghiệm
• 1 điểm

Minh's parents send him to many classes including maths, English, piano, and karate.

True

False

Xem đáp án

Hướng dẫn giải:

Đáp án đúng: A

Thông tin: Minh: ...so they send me to many classes like maths, English, piano, and karate. (Minh: ...nên họ đăng ký cho tớ học rất nhiều lớp như toán, tiếng Anh, piano và karate.)

13.Trắc nghiệm
• 1 điểm

Ann's parents still send her to classes she doesn't like because she hasn't talked to them yet.

True

False

Xem đáp án

Hướng dẫn giải:

Đáp án đúng: B

Thông tin: Ann: I talked to my parents about this so they no longer send me to classes I don't like. (Ann: Tớ đã nói chuyện với bố mẹ về điều này để họ không còn đưa tớ đến những lớp học mà tớ không thích nữa.)

14.Trắc nghiệm
• 1 điểm

Ann wants to gain weight because she thinks she is too thin.

True

False

Xem đáp án

Hướng dẫn giải:

Đáp án đúng: B

Thông tin: Ann: I still need to lose a few more kilos. (Ann: Tớ vẫn cần giảm thêm vài kg nữa.)

15.Trắc nghiệm
• 1 điểm

Mi doesn't get on well with her sister because her sister is jealous and often starts arguments.

True

False

Xem đáp án

Hướng dẫn giải:

Đáp án đúng: A

Thông tin: Mi: Actually, I don't get on with my sister. She is jealous of anything I have and always starts arguments. (Mi: Thực ra, tớ không hòa thuận với em gái mình lắm. Em ấy ghen tị với bất cứ thứ gì tớ có và luôn là người bắt đầu những cuộc tranh cãi.)

Nội dung bài nghe:

Mi: Ms Hoa said we can discuss the stress we have in our lives on the class forum. So, what stress do you have?

Minh: I'm tired of trying to meet my parents expectations. They want me to study well and be good at many things, so they send me to many classes like maths, English, piano, and karate.

Ann: Why don't you tell them your interests and abilities, Minh? I talked to my parents about this so they no longer send me to classes I don't like. Now I just focus on my health and try to lose some weight.

Minh: You look fit, Ann. You should feel good about your body.

Ann: Are you kidding, Mi? I still need to lose a few more kilos. How about you, Mi?

Mi: Actually, I don't get on with my sister. She is jealous of anything I have and always starts arguments. So I had to talk to my mum...

Dịch bài nghe:

Mi: Cô Hoa nói rằng chúng ta có thể thảo luận về những áp lực mà chúng ta gặp phải trong cuộc sống trên diễn đàn của lớp. Nào, các cậu có những áp lực gì?

Minh: Tớ mệt mỏi vì phải cố gắng đáp ứng kỳ vọng của bố mẹ. Họ muốn tớ học giỏi và giỏi nhiều thứ nữa nên họ đăng ký cho tớ học rất nhiều lớp như toán, tiếng Anh, piano và karate.

Ann: Tại sao cậu không nói với bố mẹ về sở thích và khả năng của cậu, Minh? Tớ đã nói chuyện với bố mẹ về điều này để họ không còn đưa tớ đến những lớp học mà tớ không thích nữa. Bây giờ tớ chỉ tập trung vào sức khỏe của mình và cố gắng giảm cân thôi.

Mi: Cậu trông vừa vặn mà, Ann. Cậu nên cảm thấy ổn về cơ thể của cậu.

Ann: Cậu đang đùa à, Mi? Tớ vẫn cần giảm thêm vài kg nữa. Thế còn cậu thì sao, Mi?

Mi: Thực ra, tớ không hòa thuận với em gái mình lắm. Em ấy ghen tị với bất cứ thứ gì tớ có và luôn là người bắt đầu những cuộc tranh cãi. Vì vậy, tớ đã phải nói chuyện với mẹ ...

Đoạn văn

Question 16-20. Listen to the conversation and decide whether the following statements are True or False.

16.Trắc nghiệm
• 1 điểm

The class has decided to use Facebook for their class forum.

True

False

Xem đáp án

Hướng dẫn giải:

Đáp án đúng: A

Thông tin: Minh: We've decided to use Facebook for our class forum...(Minh: Chúng em đã quyết định dùng Facebook cho diễn đàn của lớp...)

17.Trắc nghiệm
• 1 điểm

Preparing for the midterm tests makes the students feel relaxed.

True

False

Xem đáp án

Hướng dẫn giải:

Đáp án đúng: B

Thông tin: Minh: We're also preparing for the midterm tests. It’s really stressful. (Minh: Chúng em cũng đang chuẩn bị cho thi giữa kì. Căng thẳng lắm ạ.)

18.Trắc nghiệm
• 1 điểm

Besides exams, students also have pressure from their parents and friends.

True

False

Xem đáp án

Hướng dẫn giải:

Đáp án đúng: A

Thông tin: Minh: Well, we also have pressure from our parents and friends. (Minh: Tụi em cũng có áp lực từ cha mẹ và bạn bè nữa.)

19.Trắc nghiệm
• 1 điểm

Ann states that they chose Facebook because it is difficult to use.

True

False

Xem đáp án

Hướng dẫn giải:

Đáp án đúng: B

Thông tin: Ann: Because it’s user-friendly. (Ann: Vì nó thân thiện với người dùng ạ.)

20.Trắc nghiệm
• 1 điểm
This year, there are new school clubs like arts and crafts, and music.

True

False

Xem đáp án

Hướng dẫn giải:

Đáp án đúng: A

Thông tin: Ann: This year there are some new clubs like arts and crafts, and music. (Ann: Năm nay có rất nhiều câu lạc bộ mới như vẽ, thủ công hoặc âm nhạc.)

Nội dung bài nghe:

Teacher: It’s great to see you again, class! What's going on?

Minh: We've decided to use Facebook for our class forum, and we joined some school club activities. We're also preparing for the midterm tests. It’s really stressful.

Teacher: I'm sorry to hear that. I know exams may give you a lot of stress. But stay calm and work hard. What other pressure do you have?

Minh: Well, we also have pressure from our parents and friends.

Teacher: Do you? Let's discuss these problems in your new Facebook group. By the way, why did you choose Facebook?

Ann: Because it’s user-friendly.

Teacher: Good! How about club activities? Do you find them enjoyable?

Ann: Yes. This year there are some new clubs like arts and crafts, and music. The club leaders will provide us with a variety of activities to suit different interests. And there will also be competitions as usual.

Teacher: Awesome! I hope you all can join the clubs you like.

Dịch bài nghe:

Giáo viên: Cô rất vui khi được gặp lại cả lớp! Có gì mới không các em?

Minh: Chúng em đã quyết định dùng Facebook cho diễn đàn của lớp, và chúng em đã tham gia vào một số hoạt động câu lạc bộ của trường. Chúng em cũng đang chuẩn bị cho thi giữa kì. Căng thẳng lắm ạ.

Giáo viên: Cô rất tiếc khi phải nghe điều đó. Cô biết là kì kiểm tra gây ra cho tụi em rất nhiều áp lực. Nhưng hãy bình tĩnh và làm việc chăm chỉ. Các em còn những áp lực nào khác không?

Minh: Tụi em cũng có áp lực từ cha mẹ và bạn bè nữa.

Giáo viên: Thật sao? Hãy thảo luận những vấn đề này trên nhóm Facebook mới của các em đi. Nhân tiện thì,tại sao em lại chọn Facebook?

Ann: Vì nó thân thiện với người dùng ạ.

Giáo viên: Tốt lắm! Còn các hoạt động câu lạc bộ thì sao? Các em có thích chúng không?

Ann: Có ạ. Năm nay có rất nhiều câu lạc bộ mới như vẽ, thủ công hoặc âm nhạc. Chủ tịch của các câu lạc bộ đưa ra rất nhiều hoạt động để phù hợp với những sở thích khác nhau. Và vẫn sẽ có các cuộc thi như thường lệ cô ạ.

Giáo viên: Tuyệt vời! Cô mong tất cả các em có thể tham gia các câu lạc bộ mà các em thích.

Bạn có thích hoạt động này không?

Hãy lưu hoặc chia sẻ nội dung này đến mọi người.

Khám phá các nguồn tài nguyên miễn phí, phù hợp với tiêu chuẩn trong vài giây

Gợi ý cho bạn

Xem tất cả

Học liệu phổ biến Lớp 8

Xem tất cả

Học liệu phổ biến Tiếng Anh

Xem tất cả