Trắc nghiệm Tiếng Anh 9 mới Unit 11 Vocabulary and Grammar có đáp án
Đề thi

Trắc nghiệm Tiếng Anh 9 mới Unit 11 Vocabulary and Grammar có đáp án

A
Admin
Tiếng AnhLớp 9113 lượt thi
15 câu hỏi
1. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Choose the correct answer A, B, c, or D to complete the sentences.

He suggests that mothers_____ are employed full-time will not be able to give their children enough care and attention.

which

who

whom

whose

Xem đáp án

Đáp án: B

Đại từ quan hệ thay thế chủ ngữ chỉ người.

2. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Choose the correct answer A, B, c, or D to complete the sentences.

The good news is more money_____ on education in the next five years.

will spend

will be spent

spends

is spent

Xem đáp án

Đáp án: B

Thì tương lai đơn dạng bị động (dấu hiệu: in the next five years)

3. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Choose the correct answer A, B, c, or D to complete the sentences.

Some people say that the role of family____ to fit the development of society.

will be changed

changes

will change

is changed

Xem đáp án

Đáp án: C

Dịch: Một số người nói rằng vai trò của gia đình sẽ thay đổi để phù hợp với sự phát triển của xã hội.

4. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Choose the correct answer A, B, c, or D to complete the sentences.

The PGA,_____ stands for Professional Golfers' Association, organises a prestigious golf championship every year.

which

who

it

whom

Xem đáp án

Đáp án: A

Đại từ quan hệ thay thế chủ ngữ chỉ vật.a

5. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Choose the correct answer A, B, c, or D to complete the sentences.

Louis Lassen,_____ made and sold the first hamburger, was an American chef from Connecticut.

which

he

whose

who

Xem đáp án

Đáp án: D

Đại từ quan hệ thay thế chủ ngữ chỉ người.

6. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Choose the correct answer A, B, c, or D to complete the sentences.

More open discussions_____ online to help us reach a good decision.

will conduct

will be conducted

conducts

conducted

Xem đáp án

Đáp án: B

Bị động tương lai đơn

Dịch: Các cuộc thảo luận mở hơn sẽ được tiến hành trực tuyến để giúp chúng tôi đạt được một quyết định tốt.

7. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Choose the correct answer A, B, c, or D to complete the sentences.

The Mona Lisa,_____ is a painting by Leonardo da Vinci, has caused a lot of disputes.

which

who

it

they

Xem đáp án

Đáp án: A

Đại từ quan hệ thay thế chủ ngữ chỉ vật.

Dịch: Mona Lisa, một bức tranh của họa sĩ Leonardo da Vinci, đã gây ra rất nhiều tranh cãi

8. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Choose the correct answer A, B, c, or D to complete the sentences.

In the future, men and women_____ equal roles in society.

play

will be played

will play

are playing

Xem đáp án

Đáp án: C

Thì tương lai đơn chủ động (dấu hiệu: in the future)

Dịch: Trong tương lai, đàn ông và phụ nữ sẽ đóng vai trò bình đẳng trong xã hội.

9. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Choose the best answer A, B, C, or D to complete the sentences.

Computers offer a much greater degree of __________ in the way work can be organised

A flexible

flexibility

flexibly

inflexible

Xem đáp án

Đáp án: B

Vị trí trống cần danh từ.

Play a role in…: Đóng một vai trò …..

10. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Choose the best answer A, B, C, or D to complete the sentences.

She spoke English with a(n) _________ that I couldn't understand.

accent

stress

intonation

tone

Xem đáp án

Đáp án: A

Dịch: Cô ấy nói tiếng Anh với một giọng mà tôi không thể hiểu được.

11. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Choose the best answer A, B, C, or D to complete the sentences.

Louis is virtually bilingual_________ Dutch and German.

on

in

for

with

Xem đáp án

Đáp án: B

To be bilingual in …. (có khả năng dùng những ngôn ngữ ….)

12. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Choose the best answer A, B, C, or D to complete the sentences.

She _______ up some Spanish when she was living in Mexico.

took

looked

picked

learnt

Xem đáp án

Đáp án: C

Pick up (ph.v) nắm được

13. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Choose the best answer A, B, C, or D to complete the sentences.

Teachers provide a model for children to _________.

allow

behave

change

imitate

Xem đáp án

Đáp án: D

Dịch: Giáo viên cung cấp một mô hình cho trẻ em để bắt chước.

14. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Choose the best answer A, B, C, or D to complete the sentences.

Peter can just get ____________ in German.

up

down

out

by

Xem đáp án

Đáp án: D

Get by in … (có thể cố gắng nói được một chút…)

15. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Choose the best answer A, B, C, or D to complete the sentences.

Sound symbolism means that we often _________ the meaning of a word from its sound.

A guess

judge

C imagine

expect

Xem đáp án

Đáp án: A

Dịch: Biểu tượng âm thanh có nghĩa là chúng ta thường đoán nghĩa của một từ trong âm thanh của nó.

Bạn có thích hoạt động này không?

Bắt đầu ngay
Khám phá các nguồn tài nguyên miễn phí, phù hợp với tiêu chuẩn trong vài giây