Bộ câu hỏi: Bộ từ vựng cùng trường nghĩa (Có đáp án)
Đề thi

Bộ câu hỏi: Bộ từ vựng cùng trường nghĩa (Có đáp án)

A
Admin
Tiếng AnhLớp 1276 lượt thi
25 câu hỏi
1. Trắc nghiệm
• 1 điểm
During the excavation, archeologists found some ______ from the Bronze Age.

sites

relics

presents

movements

Xem đáp án
Đáp án: B
2. Trắc nghiệm
• 1 điểm
Meals and hotel ______ are already included in the price of your holiday package.

vacation

adventure

destination

accommodation

Xem đáp án
Đáp án: D
3. Trắc nghiệm
• 1 điểm
Many students have been struggling to cover tuition ______ after the pandemic.

fines

fares

wages

fees

Xem đáp án
Đáp án: D
4. Trắc nghiệm
• 1 điểm
We climbed to the top of the hill and stood there for a few minutes to admire the spectacular ______ .

glance

vision

look

view

Xem đáp án
Đáp án: D
5. Trắc nghiệm
• 1 điểm
Mary was angry when her classmates read her ______ without prior permission.

diary

thriller

detective

comedy

Xem đáp án
Đáp án: A
6. Trắc nghiệm
• 1 điểm
Having a valid high school ______ is required for this job.

licence

application

degree

diploma

Xem đáp án
Đáp án: D
7. Trắc nghiệm
• 1 điểm
This programme is expected to attract thousands of young ______ .

onlookers

sightseers

viewers

spectators

Xem đáp án
Đáp án: C
8. Trắc nghiệm
• 1 điểm
Sam decided to book the flight ______ one month in advance because it was the holiday season.

vouchers

receipts

tickets

brochures

Xem đáp án
Đáp án: C
9. Trắc nghiệm
• 1 điểm
The boss asked me to take the ______ and email them to him after the meeting.

journals

diaries

minutes

forecasts

Xem đáp án
Đáp án: C
10. Trắc nghiệm
• 1 điểm
Due to the flash ______ , the small village was covered in water.

fire

flood

earthquake

landslide

Xem đáp án
Đáp án: B
11. Trắc nghiệm
• 1 điểm
In some cultures, it’s considered polite to leave the waiter a small ______ .

price

debt

tip

fare

Xem đáp án
Đáp án: C
12. Trắc nghiệm
• 1 điểm
She has a loyalty ______ , so she gets a 10% discount.

licence

certificate

card

accessory

Xem đáp án
Đáp án: C
13. Trắc nghiệm
• 1 điểm
They had to abandon their ship during the ______ to the Pacific Ocean.

cruise

excursion

tour

D voyage
Xem đáp án
Đáp án: D
14. Trắc nghiệm
• 1 điểm
Household waste should be classified before being taken to the ______ .

landfill

station

runway

factory

Xem đáp án
Đáp án: A
15. Trắc nghiệm
• 1 điểm
Ted’s father was angry when he saw his son’s school ______ .

diploma

report

diary

certificate

Xem đáp án
Đáp án: B
16. Trắc nghiệm
• 1 điểm
Fiona Cheng, a ______ , has just won a prestigious award for writing ‘Into the Mind’.

director

employer

referee

scriptwriter

Xem đáp án
Đáp án: D
17. Trắc nghiệm
• 1 điểm
The children will receive a(n) ______ of $20 per week if they are obedient.

salary

allowance

budget

debt

Xem đáp án
Đáp án: B
18. Trắc nghiệm
• 1 điểm
When we move to our new house, we will have to buy some ______ .

property

possessions

furniture

belongings

Xem đáp án
Đáp án: C
19. Trắc nghiệm
• 1 điểm
Mark spends most of his free time writing scientific ______ .

diaries

minutes

brochures

journals

Xem đáp án
Đáp án: D
20. Trắc nghiệm
• 1 điểm
With the highest number of votes, she received the ______ of the breakthrough singer of the year.

reward

gift

award

present

Xem đáp án
Đáp án: C
21. Trắc nghiệm
• 1 điểm
He was sent off for a clear ______ on the goal keeper in the first half.

foul

fault

mistake

error

Xem đáp án
Đáp án: A
22. Trắc nghiệm
• 1 điểm
I hold two jobs at the same time just to earn enough to pay the ______ .

rent

wage

fare

fine

Xem đáp án
Đáp án: A
23. Trắc nghiệm
• 1 điểm
Michael has a knack for music; he can play different musical ______ .

devices

tools

instruments

gadgets

Xem đáp án
Đáp án: C
24. Trắc nghiệm
• 1 điểm
With a rise in interest ______, inflation can be controlled.

rates

tolls

fees

charges

Xem đáp án
Đáp án: A
25. Trắc nghiệm
• 1 điểm
Instead of being thrown away, ______ can be used to cook dishes.

garbage

leftovers

sewage

rubbish

Xem đáp án
Đáp án: B

Bạn có thích hoạt động này không?

Bắt đầu ngay
Khám phá các nguồn tài nguyên miễn phí, phù hợp với tiêu chuẩn trong vài giây