Đề thi giữa kì 2 Tiếng Anh 9 Thí điểm có đáp án (Đề 5)
Đề thi

Đề thi giữa kì 2 Tiếng Anh 9 Thí điểm có đáp án (Đề 5)

A
Admin
Tiếng AnhLớp 9114 lượt thi
25 câu hỏi
1. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Choose the best option to complete the following sentences

You have to take that French course, …………..……. you?

don’t

mustn’t

needn’t

haven’t

Xem đáp án

Đáp án: A

Giải thích:

Kiến thức: Câu hỏi đuôi

Với “have to”, ta dùng trợ động từ “do/does/did + not” cho phần câu hỏi đuôi.

Chọn A.

Dịch: Bạn phải tham gia khóa học tiếng Pháp đó phải không?

2. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Take this road and you will…………..…….at the school in five minutes.

come

arrive

find

reach

Xem đáp án

Đáp án: B

3. Trắc nghiệm
• 1 điểm

I wish I…………..…….have to get up early.

doesn’t

don’t

wasn’t

didn’t

Xem đáp án

Đáp án: D

4. Trắc nghiệm
• 1 điểm

It’s wonderful…………..…….the weekend in the mountain

spend

spent

to spend

spending

Xem đáp án

Đáp án: C

5. Trắc nghiệm
• 1 điểm

“The Times” …………..…….first printed two hundred years ago.

be

is

was

were

Xem đáp án

Đáp án: C

6. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Please stop…………..…….that film; it’s very violent

watch

watches

watched

watching

Xem đáp án

Đáp án: D

7. Trắc nghiệm
• 1 điểm

I have never…………..…….any experience of living in the city.

had

wished

done

made

Xem đáp án

Đáp án: A

8. Trắc nghiệm
• 1 điểm

It is a…………..…….that you weren’t concerned much about the environment around us.

sorrow

pity

complaint

sadness

Xem đáp án

Đáp án: B

9. Trắc nghiệm
• 1 điểm

I suggest…………..…….showers because they can save water

take

takes

took

taking

Xem đáp án

Đáp án: D

10. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Hoa advised Mai…………..…….that man any more money.

not lend

not to lend

not lending

not to lending

Xem đáp án

Đáp án: B

11. Tự luận
• 1 điểm

Finish the second one with the same meaning as the first

There will be a lot of sunshine in the north-east.

→ It will _____________________________.

Xem đáp án

Đáp án: be sunny in the north-east

12. Tự luận
• 1 điểm

Peter is sometimes a dangerous driver.

→ Peter sometimes _____________________________.

Xem đáp án

Đáp án: drives dangerously

13. Tự luận
• 1 điểm

You forgot to turn off the TV last night, didn’t you?

→ You didn’t remember _____________________________.

Xem đáp án

Đáp án: to turn off the TV last night, did you?

14. Tự luận
• 1 điểm

I suggest putting a waste paper bin here.

→ Let’s _____________________________.

Xem đáp án

Đáp án: put a waste paper bin here

15. Tự luận
• 1 điểm

The storm destroyed the village completely.

→ The village _____________________________.

Xem đáp án

Đáp án: was destroyed completely by the storm

16. Tự luận
• 1 điểm

She last wore that coat two weeks ago.

→ She hasn’t _____________________________.

Xem đáp án

Đáp án: worn that coat for two weeks

17. Tự luận
• 1 điểm

Complete each of the following sentences, using the words given

We / not used / wear / jeans / when / studied / primary school.

→ _____________________________.

Xem đáp án

Đáp án: We did not use to wear jeans when we studied at primary school

18. Tự luận
• 1 điểm

Internet / provide / great benefits / millions of people / all over / world.

→ _____________________________.

Xem đáp án

Đáp án: Internet has provided/provides great benefits for millions of people all over the world

19. Tự luận
• 1 điểm

The boys / like / play / games / but / hate / do / lessons.

→ _____________________________.

Xem đáp án

Đáp án: The boys like playing games but hate doing lessons

20. Tự luận
• 1 điểm

lot / new styles of clothes / design / by his shop / every week.

→ _____________________________.

Xem đáp án

Đáp án: A lot of new styles of clothes are designed by his shop every week

21. Tự luận
• 1 điểm

Read the letter, then answer the questions below

  Dear Mai,

I’m very pleased that we’re going to be pen pals. I’ll tell you a little about myself, and you can do the same when you write to me.

I live in an area of London called Maida Vale. It’s quite near the centre, but there are parks nearby where I often take my dog, Mickey, for a walk. I live with my parents and my younger brother, Paul. My father works for the post office and my mother has a part-time job as a nurse.

I go to the local comprehensive school, where I have a lot of friends. I like most subjects, but not all of them! In the evening I sometimes visit friends or stay at home and listen to music, and at the weekends I like going swimming or horse-riding.

At the moment I’m working very hard because I have exams soon, so I’m spending a lot of time in the library.

  I’m looking forward to hearing from you. Write soon!

  Best wishes,

  Mary

What is Mai’s pen pal’s name? → _______________.

 

Xem đáp án

Đáp án: Her name is Mary

22. Tự luận
• 1 điểm

Read the letter, then answer the questions below

  Dear Mai,

I’m very pleased that we’re going to be pen pals. I’ll tell you a little about myself, and you can do the same when you write to me.

I live in an area of London called Maida Vale. It’s quite near the centre, but there are parks nearby where I often take my dog, Mickey, for a walk. I live with my parents and my younger brother, Paul. My father works for the post office and my mother has a part-time job as a nurse.

I go to the local comprehensive school, where I have a lot of friends. I like most subjects, but not all of them! In the evening I sometimes visit friends or stay at home and listen to music, and at the weekends I like going swimming or horse-riding.

At the moment I’m working very hard because I have exams soon, so I’m spending a lot of time in the library.

  I’m looking forward to hearing from you. Write soon!

  Best wishes,

  Mary

Where does she live? → _______________.

Xem đáp án

Đáp án: She lives in an area of London called Maida Vale

23. Tự luận
• 1 điểm

Read the letter, then answer the questions below

  Dear Mai,

I’m very pleased that we’re going to be pen pals. I’ll tell you a little about myself, and you can do the same when you write to me.

I live in an area of London called Maida Vale. It’s quite near the centre, but there are parks nearby where I often take my dog, Mickey, for a walk. I live with my parents and my younger brother, Paul. My father works for the post office and my mother has a part-time job as a nurse.

I go to the local comprehensive school, where I have a lot of friends. I like most subjects, but not all of them! In the evening I sometimes visit friends or stay at home and listen to music, and at the weekends I like going swimming or horse-riding.

At the moment I’m working very hard because I have exams soon, so I’m spending a lot of time in the library.

  I’m looking forward to hearing from you. Write soon!

  Best wishes,

  Mary

Who does she live with? → _______________.

Xem đáp án

Đáp án: She lives with her parents and her younger brother, Paul

24. Tự luận
• 1 điểm

Read the letter, then answer the questions below

  Dear Mai,

I’m very pleased that we’re going to be pen pals. I’ll tell you a little about myself, and you can do the same when you write to me.

I live in an area of London called Maida Vale. It’s quite near the centre, but there are parks nearby where I often take my dog, Mickey, for a walk. I live with my parents and my younger brother, Paul. My father works for the post office and my mother has a part-time job as a nurse.

I go to the local comprehensive school, where I have a lot of friends. I like most subjects, but not all of them! In the evening I sometimes visit friends or stay at home and listen to music, and at the weekends I like going swimming or horse-riding.

At the moment I’m working very hard because I have exams soon, so I’m spending a lot of time in the library.

  I’m looking forward to hearing from you. Write soon!

  Best wishes,

  Mary

What are her hobbies? → _______________.

Xem đáp án

Đáp án: Her hobbies are swimming and horse-riding

25. Tự luận
• 1 điểm

Read the letter, then answer the questions below

  Dear Mai,

I’m very pleased that we’re going to be pen pals. I’ll tell you a little about myself, and you can do the same when you write to me.

I live in an area of London called Maida Vale. It’s quite near the centre, but there are parks nearby where I often take my dog, Mickey, for a walk. I live with my parents and my younger brother, Paul. My father works for the post office and my mother has a part-time job as a nurse.

I go to the local comprehensive school, where I have a lot of friends. I like most subjects, but not all of them! In the evening I sometimes visit friends or stay at home and listen to music, and at the weekends I like going swimming or horse-riding.

At the moment I’m working very hard because I have exams soon, so I’m spending a lot of time in the library.

  I’m looking forward to hearing from you. Write soon!

  Best wishes,

  Mary

Why does she have to work very hard now? → _______________.

Xem đáp án

Đáp án: Because she is going to have exams/ Because she has exams soon

Bạn có thích hoạt động này không?

Bắt đầu ngay
Khám phá các nguồn tài nguyên miễn phí, phù hợp với tiêu chuẩn trong vài giây