Bộ câu hỏi: Tìm lỗi sai (Có đáp án)
Đề thi

Bộ câu hỏi: Tìm lỗi sai (Có đáp án)

A
Admin
Tiếng AnhLớp 1270 lượt thi
30 câu hỏi
1. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Yesterday morning, Jane comes late for the job interview.

morning

B comes

late

interview

Xem đáp án

Đáp án: B

2. Trắc nghiệm
• 1 điểm

David forgets to close the window last night, so he is sick now.

forgets

close

so

now

Xem đáp án
Đáp án: A
3. Trắc nghiệm
• 1 điểm
The tablet is expensive, but he is willing to buy them for his son.

is

he is

to buy

them

Xem đáp án
Đáp án: D
4. Trắc nghiệm
• 1 điểm
The student did the test quickly and submitted them to the teacher.

did

quickly

them

to

Xem đáp án
Đáp án: C
5. Trắc nghiệm
• 1 điểm
Jane usually helped her mother to do the housework when she has free time.

helped

to do

when

free

Xem đáp án
Đáp án: A
6. Trắc nghiệm
• 1 điểm
Peter goes to the local museum with his parents two days ago.

goes

the

with

days

Xem đáp án
Đáp án: A
7. Trắc nghiệm
• 1 điểm
Since the new variant appeared, a lot of positive cases had been recorded in this area.

variant

positive

had been

in

Xem đáp án
Đáp án: C
8. Trắc nghiệm
• 1 điểm
This smartphone is very popular with old people because of their interesting features.

is

with

their

features.

Xem đáp án
Đáp án: C
9. Trắc nghiệm
• 1 điểm
They launched a lot of products, but none of it attracted customers.

launched

none

it

attracted

Xem đáp án
Đáp án: C
10. Trắc nghiệm
• 1 điểm
Students should learn some social skills which are important for his future.

learn

which

are

his

Xem đáp án

Đáp án: D

Giải thích:

Kiến thức: Tính từ sở hữu

his: của anh ấy

Ở đây cần tính từ sở hữu tương ứng với danh từ số nhiều “students” nên dùng “their” (của họ).

Sửa: his → their

Dịch: Học sinh nên học một số kỹ năng xã hội quan trọng cho tương lai của mình.

11. Trắc nghiệm
• 1 điểm
In 1999, he goes to a local university to study art and music.

goes

a

to study

and

Xem đáp án
Đáp án: A
12. Trắc nghiệm
• 1 điểm
My manager is willing to listen to all of the ideas which are different from him.

is

to listen

are

him

Xem đáp án
Đáp án: D
13. Trắc nghiệm
• 1 điểm
Lucy forgets to turn off the lights before leaving the office last night.

forgets

turn off

lights

leaving

Xem đáp án
Đáp án: A
14. Trắc nghiệm
• 1 điểm
He redesigned the old bikes and sold it at lower prices.

redesigned

and

it

lower

Xem đáp án
Đáp án: C
15. Trắc nghiệm
• 1 điểm
The young singer is famous across the nation because of their beautiful voice.

young

famous

their

voice.

Xem đáp án
Đáp án: C
16. Trắc nghiệm
• 1 điểm
I remember leaving my keys on the desk but I can’t find it now.

leaving

on

but

it

Xem đáp án
Đáp án: D
17. Trắc nghiệm
• 1 điểm
They built this road to connect my hometown with the supermarket next year.

built

to connect

with

year

Xem đáp án
Đáp án: A
18. Trắc nghiệm
• 1 điểm
Due to heavy rain two days ago, our trip to Ha Long Bay is cancelled.

heavy

days

to

is cancelled

Xem đáp án
Đáp án: D
19. Trắc nghiệm
• 1 điểm
Ngoc sends her boyfriend a message yesterday, but he hasn’t replied to her since then.

sends

message

hasn’t replied

then

Xem đáp án
Đáp án: A
20. Trắc nghiệm
• 1 điểm
My two sons spend a lot of his free time playing sports.

two

spend

his

playing

Xem đáp án
Đáp án: C
21. Trắc nghiệm
• 1 điểm
Last month, the local authority decides to impose 2 weeks of social distancing.

local

decides

to impose

distancing

Xem đáp án
Đáp án: B
22. Trắc nghiệm
• 1 điểm
Plastic bags are harmful to the environment but many people still use it.

are harmful

the

but

it

Xem đáp án
Đáp án: D
23. Trắc nghiệm
• 1 điểm
I saw a girl standing in front of my house but I couldn’t remember their name.

saw

standing

but

their

Xem đáp án
Đáp án: D
24. Trắc nghiệm
• 1 điểm
When visitors go to Hanoi, he can try some dishes such as bun cha or banh my.

When

he

try

such as

Xem đáp án
Đáp án: B
25. Trắc nghiệm
• 1 điểm
At yesterday’s meeting, he proposes a plan to build a new canteen for employees.

meeting

proposes

to build

for employees.

Xem đáp án
Đáp án: B
26. Trắc nghiệm
• 1 điểm
Alan’s new house looks so nice and big, but our is larger.

looks

nice

our

larger

Xem đáp án
Đáp án: C
27. Trắc nghiệm
• 1 điểm
The letter was sent to her last Friday, but she didn’t have time to read them.

sent

but

time

them

Xem đáp án
Đáp án: D
28. Trắc nghiệm
• 1 điểm
I forget to deliver this package to one of my cousins last Sunday.

forget

to deliver

to

cousins

Xem đáp án
Đáp án: A
29. Trắc nghiệm
• 1 điểm
The game was boring, so people had left before they finished.

was

so

had left

they

Xem đáp án
Đáp án: D
30. Trắc nghiệm
• 1 điểm
The old man couldn’t carry his bag because they contained a lot of stuff.

couldn’t

because

they

stuff

Xem đáp án
Đáp án: C

Bạn có thích hoạt động này không?

Bắt đầu ngay
Khám phá các nguồn tài nguyên miễn phí, phù hợp với tiêu chuẩn trong vài giây