Bài tập Trắc nghiệm Unit 6 Writing
Đề thi

Bài tập Trắc nghiệm Unit 6 Writing

A
Admin
Tiếng AnhLớp 1222 lượt thi
15 câu hỏi
1. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Mark the letter A, B, C or D to indicate the sentence that is CLOSEST in meaning to the given one.

“Getting a good job doesn’t matter much to me”

“I am only interested in getting a good job.”

“It’s interesting for me to get a good job.”

“I am not good at getting a good job.”

“I don’t care about getting a good job.”

Xem đáp án

Đáp án: D

Dịch: Tôi không quan tâm đến việc có được một công việc tốt.

2. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Mark the letter A, B, C or D to indicate the sentence that is CLOSEST in meaning to the given one.

The young woman who lives next door is very kind to my family.

The young woman to live next door is very kind to my family.

The young woman he lives next door is very kind to my family.

The young woman living next door is very kind to my family.

The young woman lived next door is very kind to my family.

Xem đáp án

Đáp án: C

Dịch: Người phụ nữ trẻ sống bên cạnh rất tốt với gia đình tôi.

3. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Mark the letter A, B, C or D to indicate the sentence that is CLOSEST in meaning to the given one.

When the unemployment rate is high, the crime rate is usually also high.

The unemployment rate and the crime rate are both higher.

The higher the unemployment rate is, the higher the crime rate is.

The unemployment rate is as high as the crime rate.

The high rate of unemployment depends on the high rate of crime.

Xem đáp án

Đáp án: B

Dịch: Tỷ lệ thất nghiệp càng cao, tỷ lệ tội phạm càng cao.

4. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Mark the letter A, B, C or D to indicate the sentence that is CLOSEST in meaning to the given one.

He lost his job three months ago

It is three months since he lost his job

It has been three months since he has lost his job

They are three months since he lost his job

It is three months ago since he lost his job

Xem đáp án

Đáp án: B

Dịch: Đã ba tháng kể từ khi anh ta mất việc.

5. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Mark the letter A, B, C or D to indicate the sentence that is CLOSEST in meaning to the given one.

I did not come to your party due to the rain.

If it did not rained, I would come to your party.

It was the rain that prevented me from coming to your party.

Even though it rained, I came to your party.

Suppose it did not rain, I would come to your party.

Xem đáp án

Đáp án: B

Dịch: Đó là cơn mưa cái đã ngăn cản tôi đến bữa tiệc của bạn.

6. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Mark the letter A, B, C or D to indicate the sentence that is CLOSEST in meaning to the given one.

I am very interested in the book you lent me last week.

The book is interesting enough for you to lend me last week.

It was the interesting book which you lent me last week.

The book which you lent me last week is too interesting to read.

The book that you lent me last week interests me a lot.

Xem đáp án

Đáp án: D

Dịch: Cuốn sách mà bạn cho tôi mượn tuần trước làm tôi thích thú rất nhiều.

7. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Mark the letter A, B, C or D to indicate the sentence that is CLOSEST in meaning to the given one.

The student next to me kept chewing gum. That bothered me a lot.

The student next to me kept chewing gum, that bothered me a lot.

The student next to me kept chewing gum, which bothered me a lot.

The student next to me kept chewing gum bothering me a lot.

The student next to me kept chewing gum bothered me a lot.

Xem đáp án

Đáp án: B

Dịch: Học sinh bên cạnh tôi cứ nhai kẹo cao su, điều đó làm tôi rất phiền lòng.

8. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Mark the letter A, B, C or D to indicate the sentence that is CLOSEST in meaning to the given one.

The man who lives next door is very kind to my family.

The man to live next door is very kind to my family.

The man he lives next door is very kind to my family.

The man living next door is very kind to my family.

The man lived next door is very kind to my family.

Xem đáp án

Đáp án: C

Dịch: Người đàn ông sống bên cạnh rất tốt với gia đình tôi.

9. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Mark the letter A, B, C or D to indicate the sentence that is CLOSEST in meaning to the given one.

Sue lives in the house. The house is opposite my house.

Sue lives in the house which is opposite my house.

Sue lives in the house who is opposite my house.

Sue lives in the house where is opposite my house.

Sue lives in the house and which is opposite my house.

Xem đáp án

Đáp án: A

Dịch: Sue sống trong ngôi nhà đối diện nhà tôi.

10. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Mark the letter A, B, C or D to indicate the sentence that is CLOSEST in meaning to the given one.

Do you remember the day ? I first met you on that day.

Do you remember the day where I first met you ?

Do you remember the day when I first meet you ?

Do you remember the day on which I first met you ?

B and C are correct.

Xem đáp án

Đáp án: B

Dịch: Bạn có nhớ ngày đầu tiên tôi gặp bạn không?

11. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Read the following passage and mark A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the blanks.

Higher education also provides a competitive edge in the career market. We all know that in the economic times we are living in today, finding jobs is not guarantee. The number of people unemployed is still relatively high, and the number of new career (1)……… isn’t nearly enough to put people in jobs they are seeking. As a job seeker, you’re competing with a high number of experienced workers (2)………. have been out of the workforce for a while and are also seeking work. (3)……………, when you have a higher education, it generally equips you for better job security. Generally speaking, employers tend to value those who have completed college than those who have only completed high school and are more likely to replace that person who hasn’t (4)……….. a higher education. Furthermore, some companies even go so far as to pay your tuition because they consider an educated (5)…………. to be valuable to their organization. A college education is an investment that doesn’t just provide you with substantial rewards. It benefits the hiring company as well.

responsibilities

activities

opportunities

possibilities

Xem đáp án

Đáp án: C

Giải thích: Career opportunities: cơ hội nghề nghiệp.

Dịch: Những cơ hội nghề nghiệp mới thì gần như là chưa đủ để có thể đưa người lao động vào làm những công việc mà họ mong mỏi tìm kiếm.

12. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Read the following passage and mark A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the blanks.

Higher education also provides a competitive edge in the career market. We all know that in the economic times we are living in today, finding jobs is not guarantee. The number of people unemployed is still relatively high, and the number of new career (1)……… isn’t nearly enough to put people in jobs they are seeking. As a job seeker, you’re competing with a high number of experienced workers (2)………. have been out of the workforce for a while and are also seeking work. (3)……………, when you have a higher education, it generally equips you for better job security. Generally speaking, employers tend to value those who have completed college than those who have only completed high school and are more likely to replace that person who hasn’t (4)……….. a higher education. Furthermore, some companies even go so far as to pay your tuition because they consider an educated (5)…………. to be valuable to their organization. A college education is an investment that doesn’t just provide you with substantial rewards. It benefits the hiring company as well.

who

where

whose

which.

Xem đáp án

Đáp án: A

Giải thích: Đứng trước động từ “ have been out of the workforce” ta cần 1 chủ ngữ chỉ người.

Dịch: Là một người tìm việc, bạn đang phải cạnh tranh với hàng tá những người khác đã có kinh nghiệm, những người chỉ đang thất nghiệp tạm thời và cũng muốn tìm cho mình 1 công việc như bạn vậy.

13. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Read the following passage and mark A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the blanks.

Higher education also provides a competitive edge in the career market. We all know that in the economic times we are living in today, finding jobs is not guarantee. The number of people unemployed is still relatively high, and the number of new career (1)……… isn’t nearly enough to put people in jobs they are seeking. As a job seeker, you’re competing with a high number of experienced workers (2)………. have been out of the workforce for a while and are also seeking work. (3)……………, when you have a higher education, it generally equips you for better job security. Generally speaking, employers tend to value those who have completed college than those who have only completed high school and are more likely to replace that person who hasn’t (4)……….. a higher education. Furthermore, some companies even go so far as to pay your tuition because they consider an educated (5)…………. to be valuable to their organization. A college education is an investment that doesn’t just provide you with substantial rewards. It benefits the hiring company as well.

Otherwise

Moreover

Therefore

However

Xem đáp án

Đáp án: D

Giải thích: However: Mặc dù vậy- Liên từ chỉ sự đối lập giữa 2 mệnh đề.

Dịch: Mặc dù vậy, khi bạn có được 1 nền tảng giáo dục vững chắc thì đó chính là hành trang để bạn kiếm được 1 công việc tốt.

14. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Read the following passage and mark A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the blanks.

Higher education also provides a competitive edge in the career market. We all know that in the economic times we are living in today, finding jobs is not guarantee. The number of people unemployed is still relatively high, and the number of new career (1)……… isn’t nearly enough to put people in jobs they are seeking. As a job seeker, you’re competing with a high number of experienced workers (2)………. have been out of the workforce for a while and are also seeking work. (3)……………, when you have a higher education, it generally equips you for better job security. Generally speaking, employers tend to value those who have completed college than those who have only completed high school and are more likely to replace that person who hasn’t (4)……….. a higher education. Furthermore, some companies even go so far as to pay your tuition because they consider an educated (5)…………. to be valuable to their organization. A college education is an investment that doesn’t just provide you with substantial rewards. It benefits the hiring company as well.

permitted

refused

applied

received

Xem đáp án

Đáp án: D

Dịch: đào thải những người nhận được cấp bậc giáo dục thấp hơn

15. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Read the following passage and mark A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the blanks.

Higher education also provides a competitive edge in the career market. We all know that in the economic times we are living in today, finding jobs is not guarantee. The number of people unemployed is still relatively high, and the number of new career (1)……… isn’t nearly enough to put people in jobs they are seeking. As a job seeker, you’re competing with a high number of experienced workers (2)………. have been out of the workforce for a while and are also seeking work. (3)……………, when you have a higher education, it generally equips you for better job security. Generally speaking, employers tend to value those who have completed college than those who have only completed high school and are more likely to replace that person who hasn’t (4)……….. a higher education. Furthermore, some companies even go so far as to pay your tuition because they consider an educated (5)…………. to be valuable to their organization. A college education is an investment that doesn’t just provide you with substantial rewards. It benefits the hiring company as well.

employment

employer

employee

unemployed

Xem đáp án

Đáp án: C

Dịch: Ngoài ra, một vài công ty còn chịu trả thêm phí bởi họ cho rằng những người lao động có giáo dục cao sẽ rất có ích cho tổ chức của họ.

Bạn có thích hoạt động này không?

Bắt đầu ngay
Khám phá các nguồn tài nguyên miễn phí, phù hợp với tiêu chuẩn trong vài giây