Bài tập Trắc nghiệm Unit 6 Vocabulary and Grammar
Đề thi

Bài tập Trắc nghiệm Unit 6 Vocabulary and Grammar

A
Admin
Tiếng AnhLớp 1220 lượt thi
14 câu hỏi
1. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

You might be the most suitable candidate for that position.

person who is nominated for the position

person who is looking for a job

person who interviews the applicants

person who recommend the vacancy

Xem đáp án

Đáp án: A

Giải thích: Candidate (ứng cử viên) = person who is nominated for the position (người được đề cử cho vị trí này)

Dịch: Bạn có thể là ứng cử viên phù hợp nhất cho vị trí đó.

2. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

You should concentrate on what the interviewer is saying.

be related to

express feelings

express the thoughts

pay all attention to

Xem đáp án

Đáp án: D

Giải thích: Concentrate on = pay all attention to (chú ý tới ….)

Dịch: Bạn nên tập trung vào những gì người phỏng vấn đang nói.

3. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

You should find out as much as possible about the job and the vacancy.

a seat that is available

a part of a newspaper where job are advertised

a space

a job that is available

Xem đáp án

Đáp án: A

Giải thích: Vacancy = a seat that is available (vị trí tuyển dụng)

Dịch: Bạn nên tìm hiểu càng nhiều càng tốt về công việc và vị trí tuyển dụng.

4. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Before the interview, you have to send a letter of application and your curriculum vitae to the company.

a letter of recommendation

a photocopy of academic certificate

a school report

a short written account of someone’s education and previous job

Xem đáp án

Đáp án: D

Giải thích: Curriculum vitae = a short written account of someone’s education and previous job (sơ yếu lí lịch)

Dịch: Trước khi phỏng vấn, bạn phải gửi thư ứng tuyển và sơ yếu lý lịch của bạn cho công ty.

5. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

When being interviewed, you should concentrate on what the interviewer is saying orasking you.

pay all attention to

be related to

be interested in

express interest to

Xem đáp án

Đáp án: A

Giải thích: Concentrate on = pay all attention to (chú ý tới ….)

Dịch: Khi được phỏng vấn, bạn nên tập trung vào những gì người phỏng vấn đang nói về bạn.

6. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

He was so insubordinate that he lost his job within a week.

fresh

disobedient

obedient

understanding

Xem đáp án

Đáp án: C

Giải thích: Insubordinate (không nghe lời) >< obedient (nghe lời)

Dịch: Anh ta không vâng lời đến nỗi mất việc trong vòng một tuần.

7. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

The children ______ to bed before their parents came home from work.

were all going

had all gone

had all been going

have all gone

Xem đáp án

Đáp án: B

Giải thích: Câu này chúng ta thấy 2 vế và cần điền vào vế thứ nhất, mà lại có before, theo sau là vế 2 đang ở thì quá khứ đơn. Vậy ta cần thì quá khứ hoàn thành ở phía trước.

8. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

David was deported on account of his expired visa. He ______ it renewed.

must have had

should have had

needn’t have had

mightn’t have had

Xem đáp án

Đáp án: B

Giải thích: Câu này ta dùng “should have VII” với nghĩa: đáng lẽ đã nên làm gì.

9. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

A good leader should not be conservative, but rather ______ to new ideas.

receptive

acceptable

permissive

applicable

Xem đáp án

Đáp án: A

Giải thích: Đây là một câu hỏi từ vựng buộc các em phải dịch nghĩa toàn bộ câu hỏi và các đáp án và biết một số cấu trúc cố định: be receptive to st: dễ tiếp thu cái gì.

10. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

______ individuals are those who share the same hobbies, interests, or points of view.

Light-hearted

Like-minded

Even-handed

Open-minded

Xem đáp án

Đáp án: B

Giải thích: Đây là một câu hỏi từ vựng buộc các em phải dịch nghĩa toàn bộ câu hỏi và các đáp án.

A. light-hearted: vui vẻ     B. like-minded: giống tính nhau

C. even-handed: công bằng     D. open-minded: cởi mở

11. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

After several injuries and failures, things have eventually ______ for Todd when he reached the final round of the tournament.

looked up

gone on

taken up

turned on

Xem đáp án

Đáp án: A

Giải thích: Cụm động từ: look up: củng cố, cải thiện

12. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

John and Mary are talking about what to do after class.

    - John: “______” - Mary: “Yes, I’d love to.”

Do you often have time for a drink after class?

Would you like to have a drink after class?

Do you often go out for a drink after class?

Would you like tea or coffee after class?

Xem đáp án

Đáp án: B

Giải thích: Đây là cấu trúc lời mời (nhận biết được nó là do nhìn vào câu trả lời của cuộc thoại).

13. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

The average, ________watches television for about 15 hours a week.

spectator

observer

audience

viewer

Xem đáp án

Đáp án: D

Giải thích: Spectator = a person who is watching an event, especially a sports event

Observer = a person who watches somebody/something

Audience = the group of people who have gathered to watch or listen to something (a play, concert, somebody speaking, etc.)

Viewer = a person watching television

Dịch: Lượng người xem tivi trung bình khoảng 15 giờ một tuần.

14. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Although Brenda came last, everyone agreed she had ________ her best.

had

got

done

made

Xem đáp án

Đáp án: C

Giải thích: Cụm động từ: do someone’s best: làm hết sức mình

Dịch: Mặc dù Breda đến sau cùng nhưng mọi người đã đồng ý rằng cô ấy đã làm hết sức mình.

Bạn có thích hoạt động này không?

Bắt đầu ngay
Khám phá các nguồn tài nguyên miễn phí, phù hợp với tiêu chuẩn trong vài giây