Bài tập Trắc nghiệm Unit 5 Writing
Đề thi

Bài tập Trắc nghiệm Unit 5 Writing

A
Admin
Tiếng AnhLớp 1236 lượt thi
15 câu hỏi
1. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

The UK Government ensures that all schools in the UK (1)______ certain standards, and this includes independent schools as well as those that are (2)_____ by the Government. All qualifications are awarded by national agencies accredited by the Qualification and Curriculum Authority (QCA), (3)____ the quality of the qualifications you will gain is guaranteed.

At many independent schools in England, you will be encouraged to take part (4)_____ extracurricularactivities to develop your hobbies and learn new skills, and you may be encouraged to take graded music exams (5)______ by the Associated Board of the Royal Schools of Music. The exam grades gained from these are widely accepted toward university entry requirements.

notice

look

see

meet

Xem đáp án

Đáp án: D

Giải thích: meet standard: đạt được tiêu chuẩn

2. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

The UK Government ensures that all schools in the UK (1)______ certain standards, and this includes independent schools as well as those that are (2)_____ by the Government. All qualifications are awarded by national agencies accredited by the Qualification and Curriculum Authority (QCA), (3)____ the quality of the qualifications you will gain is guaranteed.

At many independent schools in England, you will be encouraged to take part (4)_____ extracurricularactivities to develop your hobbies and learn new skills, and you may be encouraged to take graded music exams (5)______ by the Associated Board of the Royal Schools of Music. The exam grades gained from these are widely accepted toward university entry requirements.

run

shown

worked

indicated

Xem đáp án

Đáp án: A

Giải thích: run (ở đây có nghĩa là điều hành, vận hành, quản lý,…)

3. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

The UK Government ensures that all schools in the UK (1)______ certain standards, and this includes independent schools as well as those that are (2)_____ by the Government. All qualifications are awarded by national agencies accredited by the Qualification and Curriculum Authority (QCA), (3)____ the quality of the qualifications you will gain is guaranteed.

At many independent schools in England, you will be encouraged to take part (4)_____ extracurricularactivities to develop your hobbies and learn new skills, and you may be encouraged to take graded music exams (5)______ by the Associated Board of the Royal Schools of Music. The exam grades gained from these are widely accepted toward university entry requirements.

if

because

although

so

Xem đáp án

Đáp án: D

Giải thích: Chất lượng được đảm bảo bởi Qualification and Curriculum Authority, cho nên (so) chất lượng bạn đạt được sẽ được cam kết đảm bảo.

4. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

The UK Government ensures that all schools in the UK (1)______ certain standards, and this includes independent schools as well as those that are (2)_____ by the Government. All qualifications are awarded by national agencies accredited by the Qualification and Curriculum Authority (QCA), (3)____ the quality of the qualifications you will gain is guaranteed.

At many independent schools in England, you will be encouraged to take part (4)_____ extracurricularactivities to develop your hobbies and learn new skills, and you may be encouraged to take graded music exams (5)______ by the Associated Board of the Royal Schools of Music. The exam grades gained from these are widely accepted toward university entry requirements.

for

on

in

into

Xem đáp án

Đáp án: C

Giải thích: take part in something/doing something: tham gia vào cái gì/làm cái gì

5. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

The UK Government ensures that all schools in the UK (1)______ certain standards, and this includes independent schools as well as those that are (2)_____ by the Government. All qualifications are awarded by national agencies accredited by the Qualification and Curriculum Authority (QCA), (3)____ the quality of the qualifications you will gain is guaranteed.

At many independent schools in England, you will be encouraged to take part (4)_____ extracurricularactivities to develop your hobbies and learn new skills, and you may be encouraged to take graded music exams (5)______ by the Associated Board of the Royal Schools of Music. The exam grades gained from these are widely accepted toward university entry requirements.

offering

offer

to offer

offered

Xem đáp án

Đáp án: D

Giải thích: Câu này ta có thể hiểu là ―you may be encouraged to take graded music exams (which are) offered by…

6. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

You use your mobile phone a lot, so you have large phone bills.

If you don't use your mobile phone a lot, you don't have large phone bills.

If you didn't use your mobile phone a lot, you wouldn't have large phone bills.

If you don't use your mobile phone a lot, you won't have large phone bills.

If you won't use your mobile phone a lot, you won't have large phone bills.

Xem đáp án

Đáp án: B

Dịch: Nếu bạn không sử dụng điện thoại di động nhiều, bạn sẽ không có hóa đơn điện thoại lớn thế.

7. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

I think you should tell your parents the truth.

If I am you, I tell your parents the truth.

If I am you, I will tell your parents the truth.

If I were you, I would tell your parents the truth.

If I were you, I will tell your parents the truth.

Xem đáp án

Đáp án: C

Dịch: Nếu tôi là bạn, tôi sẽ nói với bố mẹ bạn sự thật

8. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

My computer always crashes when a CD is inserted.

If I insert a CD, my computer will crash.

If I insert a CD, my computer crashes.

If you want my computer to crash, insert a CD.

Unless you want my computer to crash, insert a CD.

Xem đáp án

Đáp án: B

Dịch: Nếu tôi chèn CD, máy tính của tôi gặp sự cố.

9. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Water always boils when you heat it long enough.

If heated long enough, water boils.

If water is heated long enough, it boils.

If you heat water long enough, it boils.

All are correct.

Xem đáp án

Đáp án: D

Dịch: Nước luôn sôi khi bạn đun nóng đủ lâu.

10. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Plants and flowers can't live without water.

If you water plants and flowers, they can't live.

If you water plants and flowers, they will live.

If you don't water plants and flowers, they can't live.

Unless you water plants and flowers, they live.

Xem đáp án

Đáp án: C

Dịch: Nếu bạn không tưới cây và hoa, chúng không thể sống.

11. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

My brother speaks too loud. It is really annoying.

My brother is speaking too loud.

My brother likes to speak too loud.

My brother feels annoyed when he can't speak too loud.

My brother is always speaking too loud.

Xem đáp án

Đáp án: D

Cấu trúc: S + tobe + always + Ving (phàn nàn ai đó luôn luôn như thế nào)

Dịch: Anh tôi nói quá to. Nó thực sự gây phiền nhiễu.

12. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

There is always conflict between parents and children. However, they still should talk and share things with each other.

Although there is always conflict between parents and children, they still should talk and share things with each other.

There is always conflict between parents and children, so they still should talk and share things with each other.

Unless there is always conflict between parents and children, they still should talk and share things with each other.

Not only there is always conflict between parents and children, but they still should talk and share things with each other.

Xem đáp án

Đáp án: A

Dịch: Mặc dù luôn có xung đột giữa cha mẹ và con cái, họ vẫn nên nói chuyện và chia sẻ mọi thứ với nhau.

13. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Your parents will help you with the problem. You should tell them the story.

Because your parents will help you with the problem, you should tell them the story.

Your parents will help you with the problem since you should tell them the story.

If your parents will help you with the problem, you should tell them the story.

Your parents will help you with the problem because you should tell them the story.

Xem đáp án

Đáp án: A

Dịch: Bởi vì cha mẹ của bạn sẽ giúp bạn giải quyết vấn đề, bạn nên kể cho họ nghe câu chuyện.

14. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Unemployment rate is high. This makes many children move back to their parents' house.

Many children move back to their parents' house, which makes high unemployment rate.

High unemployment rate forces many children to move back to their parents' house.

Moving back to their parents' house suggests that the unemployment rate is high.

It is necessary to move back to your parents' house if unemployment rate is high.

Xem đáp án

Đáp án: B

Dịch: Tỷ lệ thất nghiệp cao. Điều này khiến nhiều trẻ em trở về nhà của cha mẹ chúng.

15. Trắc nghiệm
• 1 điểm

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

She is an honest person. She is also a very friendly one.

She is an honest but friendly person.

She is not only an honest but also a very friendly person.

Though she is a honest person, she is friendly.

Being honest is necessary to become friendly.

Xem đáp án

Đáp án: B

Giải thích: Not only …. but also …. (không những ….. mà còn …)

Dịch: Cô ấy là một người trung thực. Cô ấy cũng là một người rất thân thiện.

Bạn có thích hoạt động này không?

Bắt đầu ngay
Khám phá các nguồn tài nguyên miễn phí, phù hợp với tiêu chuẩn trong vài giây