Đề thi Tiếng Anh 6 Học kì 2 có đáp án, cực hay (Đề 3)
Đề thi
Đề thi Tiếng Anh 6 Học kì 2 có đáp án, cực hay (Đề 3)
A
Admin
Tiếng AnhLớp 6146 lượt thi
24 câu hỏi
1.Trắc nghiệm
• 1 điểm

Odd one out

father

sister

mother

nurse

Xem đáp án

Đáp án: D

2.Trắc nghiệm
• 1 điểm

Odd one out

bakery

bookstore

street

toy store

Xem đáp án

Đáp án: C

3.Trắc nghiệm
• 1 điểm

Odd one out

tall

thin

short

play

Xem đáp án

Đáp án: D

4.Trắc nghiệm
• 1 điểm

Odd one out

water

fish

meat

beef

Xem đáp án

Đáp án: A

5.Trắc nghiệm
• 1 điểm

Circle the correct answer A, B, C, or D to complete each of the following sentences.

– A: Would you like ______tea? – B: No, thanks.

an

a

some

any

Xem đáp án

Đáp án: B

Giải thích: Some + danh từ không đếm được và dùng trong câu mời

Dịch: Bạn có muốn một chút trà không?

6.Trắc nghiệm
• 1 điểm

I’m going ______ some oranges.

buying

buy

buys

to buy

Xem đáp án

Đáp án: D

Giải thích: Cấu trúc be going to V

Dịch: Tôi sẽ mua ít cam.

7.Trắc nghiệm
• 1 điểm

Mai ______ games with her brother.

often play

often plays

plays often

play often

Xem đáp án

Đáp án: B

Giải thích: Câu chia thời HTĐ vì có “often”

Dịch: Mai thường chơi trò chơi với anh trai của mình

2048.vn

Học thông minh hơn mỗi ngày

Xem toàn bộ 24 câu hỏi và nhiều hơn nữa với tài khoản miễn phí

Tạo đề thi
Tổ chức kiểm tra
Báo cáo chấm điểm tự động
Bạn đã có tài khoản?
8.Trắc nghiệm
• 1 điểm

Hoa is sitting ______ her parents now.

next

opposite

in front

to the left

Xem đáp án

Đáp án: D

Giải thích: Opposite: đối diện

Dịch: Hoa đang ngồi đối diện với bố mẹ.

9.Trắc nghiệm
• 1 điểm

The Mekong River is______ than The Red River.

longer

taller

shorter

higher

Xem đáp án

Đáp án: A

Giải thích: Câu so sánh hơn

Dịch: Sông Mekong dài hơn sông Hồng.

10.Trắc nghiệm
• 1 điểm

– A: How much ______ is there in the bridge? –B: There’s a bottle.

eggs

oranges

milk

apples

Xem đáp án

Đáp án: C

Giải thích: How much + danh từ không đếm được + is there…

Dịch: Còn bao nhiêu sữa trong tủ lạnh?

11.Tự luận
• 1 điểm

Give the correct forms of the verbs in the blankets.

There (not be) ______________ any cooking oil in the bottle.

Xem đáp án

Đáp án: isn’t

12.Tự luận
• 1 điểm

Her sister (read) ______________ a book now.

Xem đáp án

Đáp án: is reading

13.Tự luận
• 1 điểm

Lan often (do) ______________ aerobics after school.

Xem đáp án

Đáp án: does

14.Tự luận
• 1 điểm

He (visit) ______________ Da Lat this summer vacation.

Xem đáp án

Đáp án: is going to visit

15.Tự luận
• 1 điểm

Complete the following passage with the words in the blanket. There are TWO words that are not used.

There (1) _________ four people in Minh's family, his parents, his sister and him. Minh’s father is (2) _________ engineer. Every day he goes to work at 7 o’clock. Minh’s mother is a doctor. She works in a hospital in the town. She goes to work (3) _________ 6.30. Minh’s sister is a student at Hanoi National University. She is twenty years old. Minh is twelve. He is a (4) _________ at Quang Trung School.

Question 1:

Xem đáp án

Đáp án: are

16.Tự luận
• 1 điểm

Complete the following passage with the words in the blanket. There are TWO words that are not used.

There (1) _________ four people in Minh's family, his parents, his sister and him. Minh’s father is (2) _________ engineer. Every day he goes to work at 7 o’clock. Minh’s mother is a doctor. She works in a hospital in the town. She goes to work (3) _________ 6.30. Minh’s sister is a student at Hanoi National University. She is twenty years old. Minh is twelve. He is a (4) _________ at Quang Trung School.

Question 2:

Xem đáp án

Đáp án: an

17.Tự luận
• 1 điểm

Complete the following passage with the words in the blanket. There are TWO words that are not used.

There (1) _________ four people in Minh's family, his parents, his sister and him. Minh’s father is (2) _________ engineer. Every day he goes to work at 7 o’clock. Minh’s mother is a doctor. She works in a hospital in the town. She goes to work (3) _________ 6.30. Minh’s sister is a student at Hanoi National University. She is twenty years old. Minh is twelve. He is a (4) _________ at Quang Trung School.

Question 3:

Xem đáp án

Đáp án: at

18.Tự luận
• 1 điểm

Complete the following passage with the words in the blanket. There are TWO words that are not used.

There (1) _________ four people in Minh's family, his parents, his sister and him. Minh’s father is (2) _________ engineer. Every day he goes to work at 7 o’clock. Minh’s mother is a doctor. She works in a hospital in the town. She goes to work (3) _________ 6.30. Minh’s sister is a student at Hanoi National University. She is twenty years old. Minh is twelve. He is a (4) _________ at Quang Trung School.

Question 4:

Xem đáp án

Đáp án: student

19.Tự luận
• 1 điểm

Answer the questions

How many people are there in Minh’s family? ____________________________________________

Xem đáp án

Đáp án: There are four people in Minh's family.

20.Tự luận
• 1 điểm

What does his father do? ____________________________________________

Xem đáp án

Đáp án: He is an engineer.

21.Tự luận
• 1 điểm

Does his father work in a hospital? ____________________________________________

Xem đáp án

Đáp án: No, he doesn’t.

22.Tự luận
• 1 điểm

How old is his sister? ____________________________________________

Xem đáp án

Đáp án: She is twenty years old.

23.Tự luận
• 1 điểm

Rewrite sentences without changing the meaning

No student in my class is taller than Nam.

Nam is the _________________________________________________________

Xem đáp án

Đáp án: Nam is the tallest student in my class.

24.Tự luận
• 1 điểm

What about collecting empty bottles and cans.

Let’s ______________________________________________________________

Xem đáp án

Đáp án: Let’s collect empty bottles and cans.

Bạn có thích hoạt động này không?

Ý kiến của bạn sẽ giúp chúng tôi đề xuất nội dung phù hợp hơn.

Bắt đầu ngay
Khám phá các nguồn tài nguyên miễn phí, phù hợp với tiêu chuẩn trong vài giây

Gợi ý cho bạn

Xem tất cả

Học liệu phổ biến Lớp 6

Xem tất cả

Học liệu phổ biến Tiếng Anh

Xem tất cả