vietjack.com

BỘ ĐỀ THI THPT QUỐC GIA CHUẨN CẤU TRÚC BỘ GIÁO DỤC MÔN TIẾNG ANH (P8)
Quiz

BỘ ĐỀ THI THPT QUỐC GIA CHUẨN CẤU TRÚC BỘ GIÁO DỤC MÔN TIẾNG ANH (P8)

V
VietJack
Tiếng AnhTốt nghiệp THPT3 lượt thi
50 câu hỏi
1. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions

generation

situation

education

examination

Xem đáp án
2. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions

photography

minority

heroic

amateur

Xem đáp án
3. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions

future

refuse

abuse

fuss

Xem đáp án
4. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions

smoothly

southern

breath

airworthy

Xem đáp án
5. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges

John: “Do you think that we should use public transportation to protect our environment?”

Linda: “___________”

Of course not. You bet

There is no doubt about it

Well, that’s very surprising

Yes, it’s an absurd idea

Xem đáp án
6. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.
Alice: “How about having a drive to the countryside this weekend?”

Mary: “___________”

That’s a good idea

Not at all

No, thanks

Never mind

Xem đáp án
7. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

 “Please speak up a bit more, Jack. You’re hardly loud enough to be heard from the back”, the teacher said.

visible

edible

eligible

inaudible

Xem đáp án
8. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

The funny story told by the man amused all the children

pleased

entertained

saddened

frightened

Xem đáp án
9. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

He sounded panic-stricken on the phone

terrified

troubled

happy

disappointed

Xem đáp án
10. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Few businesses are flourishing in the present economic climate

taking off

setting up

growing well

closing down

Xem đáp án
11. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Housework is less tiring and boring thanks to the invention of _______devices

environment-friendly

time-consuming

labor-saving

pollution-free

Xem đáp án
12. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

By the end of the 21st century, scientists ______ a cure for the common cold.

will find

will have found

will be finding

will have been found

Xem đáp án
13. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Last Sunday was _________ that we took a drive in the country

so beautiful day

such a beautiful day

so a beautiful day

such beautiful day

Xem đáp án
14. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions
Most ________ understand that disciplinary actions do not always work with students.

educate

educating

education

educators

Xem đáp án
15. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions
She _______ me a very charming compliment on my painting

showed

paid

made

took

Xem đáp án
16. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions
 ________ the rise in unemployment, people still seem to be spending more

Despite

Although

Because

Because of

Xem đáp án
17. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions
Only when you grow up,__________ the truth.

you will know

you know

do you know

will you know

Xem đáp án
18. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions
He did not share his secrets with other people but he __________ in her

confessed

concealed

confided

consented

Xem đáp án
19. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions
My brother left his job last week because he did not have any __________to travel

position

chance

ability

location

Xem đáp án
20. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions
John paid $2 for his meal, _________ he had thought it would cost

not as much

not so much as

less as

not so many as

Xem đáp án
21. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions
He was given a medal in ________of his service to the country

gratitude

knowledge

recognition

response

Xem đáp án
22. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions
She ________ till the early hours listening to pop music

took me up

kept me up

caught me up

held me up

Xem đáp án
23. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 23 to 27

Our classes take place for three hours every morning from Monday to Friday. The (23) _________ class size is twelve and the average is ten. We use modern methods (24) _________teaching and learning, and the school has a language laboratory, a video camera and recorders. You will only be successful in improving your English; however, if you work hard and practise speaking English as much as you can. You will take a short (25)_________ in English as soon as you arrive. In this way, we can put you in a (26) ___________ at the most suitable level.

The emphasis is on oral communication practice in a wide (27) __________ of situations at the advanced knowledge. You will learn how to use language correctly and appropriately when you talk to native speakers. In addition, you will develop such study skills as reading efficiently, writing articles and reports, and note-taking from books and lectures.
Điền ô 23

maximum

minimum

small

large

Xem đáp án
24. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 23 to 27

Our classes take place for three hours every morning from Monday to Friday. The (23) _________ class size is twelve and the average is ten. We use modern methods (24) _________teaching and learning, and the school has a language laboratory, a video camera and recorders. You will only be successful in improving your English; however, if you work hard and practise speaking English as much as you can. You will take a short (25)_________ in English as soon as you arrive. In this way, we can put you in a (26) ___________ at the most suitable level.

The emphasis is on oral communication practice in a wide (27) __________ of situations at the advanced knowledge. You will learn how to use language correctly and appropriately when you talk to native speakers. In addition, you will develop such study skills as reading efficiently, writing articles and reports, and note-taking from books and lectures.
Điền ô 24

in

of

on

to

Xem đáp án
25. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 23 to 27

Our classes take place for three hours every morning from Monday to Friday. The (23) _________ class size is twelve and the average is ten. We use modern methods (24) _________teaching and learning, and the school has a language laboratory, a video camera and recorders. You will only be successful in improving your English; however, if you work hard and practise speaking English as much as you can. You will take a short (25)_________ in English as soon as you arrive. In this way, we can put you in a (26) ___________ at the most suitable level.

The emphasis is on oral communication practice in a wide (27) __________ of situations at the advanced knowledge. You will learn how to use language correctly and appropriately when you talk to native speakers. In addition, you will develop such study skills as reading efficiently, writing articles and reports, and note-taking from books and lectures.
Điền ô 25

test

exam

course

lesson

Xem đáp án
26. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 23 to 27

Our classes take place for three hours every morning from Monday to Friday. The (23) _________ class size is twelve and the average is ten. We use modern methods (24) _________teaching and learning, and the school has a language laboratory, a video camera and recorders. You will only be successful in improving your English; however, if you work hard and practise speaking English as much as you can. You will take a short (25)_________ in English as soon as you arrive. In this way, we can put you in a (26) ___________ at the most suitable level.

The emphasis is on oral communication practice in a wide (27) __________ of situations at the advanced knowledge. You will learn how to use language correctly and appropriately when you talk to native speakers. In addition, you will develop such study skills as reading efficiently, writing articles and reports, and note-taking from books and lectures.
Điền ô 26

form

class

grade

course

Xem đáp án
27. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 23 to 27

Our classes take place for three hours every morning from Monday to Friday. The (23) _________ class size is twelve and the average is ten. We use modern methods (24) _________teaching and learning, and the school has a language laboratory, a video camera and recorders. You will only be successful in improving your English; however, if you work hard and practise speaking English as much as you can. You will take a short (25)_________ in English as soon as you arrive. In this way, we can put you in a (26) ___________ at the most suitable level.

The emphasis is on oral communication practice in a wide (27) __________ of situations at the advanced knowledge. You will learn how to use language correctly and appropriately when you talk to native speakers. In addition, you will develop such study skills as reading efficiently, writing articles and reports, and note-taking from books and lectures.
Điền ô 27

variety

amount

number

lot

Xem đáp án
28. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 28 to 34

(Line 1) Horace Pippin, as an African-American soldier during World War I, was wounded in his right arm. He discovered, however, that by keeping his right wrist steady with his left hand, he could paint and draw. Pippin was not trained, but his artistic sensitivity and intuitive feel for two-dimensional design and the arrangement of colour and patterns made him one of the finest Primitive artists America has produced.

(Line 6) Pippin did a series of paintings on the abolitionist John Brown and one on his war experiences, but he shied away from social issues for the most part and achieved his greatest success with scenes of the people and places of his hometown of West Chester, Pennsylvania. His Domino Players, featuring four women gathered around a wooden table in a simple kitchen setting, is an excellent example of his rural domestic scenes.

According to the passage, which of the following is NOT true about primitive

It’s two-dimensional

Colours and patterns are important

Artists do not have to be trained for it

It is used mainly for painting portraits

Xem đáp án
29. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 28 to 34

(Line 1) Horace Pippin, as an African-American soldier during World War I, was wounded in his right arm. He discovered, however, that by keeping his right wrist steady with his left hand, he could paint and draw. Pippin was not trained, but his artistic sensitivity and intuitive feel for two-dimensional design and the arrangement of colour and patterns made him one of the finest Primitive artists America has produced.

(Line 6) Pippin did a series of paintings on the abolitionist John Brown and one on his war experiences, but he shied away from social issues for the most part and achieved his greatest success with scenes of the people and places of his hometown of West Chester, Pennsylvania. His Domino Players, featuring four women gathered around a wooden table in a simple kitchen setting, is an excellent example of his rural domestic scenes.

Horace Pippin discovered he could paint and draw _________.

during Word War I

when he completed his training

when someone reminded him of his artistic sensitivity

by holding his right wrist steady with his left hand

Xem đáp án
30. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 28 to 34

(Line 1) Horace Pippin, as an African-American soldier during World War I, was wounded in his right arm. He discovered, however, that by keeping his right wrist steady with his left hand, he could paint and draw. Pippin was not trained, but his artistic sensitivity and intuitive feel for two-dimensional design and the arrangement of colour and patterns made him one of the finest Primitive artists America has produced.

(Line 6) Pippin did a series of paintings on the abolitionist John Brown and one on his war experiences, but he shied away from social issues for the most part and achieved his greatest success with scenes of the people and places of his hometown of West Chester, Pennsylvania. His Domino Players, featuring four women gathered around a wooden table in a simple kitchen setting, is an excellent example of his rural domestic scenes.

Where in the passage is the name of Pippin’s hometown mentioned?

Line 1-2

Line 3-4

Line 6-7

Line 8-9

Xem đáp án
31. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 28 to 34

(Line 1) Horace Pippin, as an African-American soldier during World War I, was wounded in his right arm. He discovered, however, that by keeping his right wrist steady with his left hand, he could paint and draw. Pippin was not trained, but his artistic sensitivity and intuitive feel for two-dimensional design and the arrangement of colour and patterns made him one of the finest Primitive artists America has produced.

(Line 6) Pippin did a series of paintings on the abolitionist John Brown and one on his war experiences, but he shied away from social issues for the most part and achieved his greatest success with scenes of the people and places of his hometown of West Chester, Pennsylvania. His Domino Players, featuring four women gathered around a wooden table in a simple kitchen setting, is an excellent example of his rural domestic scenes.

It may be inferred from the passage that Pippin

had a simple upbringing

was obsessed with the subject of abolition

was destroyed by his war experiences

wanted nothing to do with his past following

Xem đáp án
32. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 28 to 34

(Line 1) Horace Pippin, as an African-American soldier during World War I, was wounded in his right arm. He discovered, however, that by keeping his right wrist steady with his left hand, he could paint and draw. Pippin was not trained, but his artistic sensitivity and intuitive feel for two-dimensional design and the arrangement of colour and patterns made him one of the finest Primitive artists America has produced.

(Line 6) Pippin did a series of paintings on the abolitionist John Brown and one on his war experiences, but he shied away from social issues for the most part and achieved his greatest success with scenes of the people and places of his hometown of West Chester, Pennsylvania. His Domino Players, featuring four women gathered around a wooden table in a simple kitchen setting, is an excellent example of his rural domestic scenes.

The word “arrangement” in the passage could best be replaced by _________

purpose

feature

mixture

production

Xem đáp án
33. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 28 to 34

(Line 1) Horace Pippin, as an African-American soldier during World War I, was wounded in his right arm. He discovered, however, that by keeping his right wrist steady with his left hand, he could paint and draw. Pippin was not trained, but his artistic sensitivity and intuitive feel for two-dimensional design and the arrangement of colour and patterns made him one of the finest Primitive artists America has produced.

(Line 6) Pippin did a series of paintings on the abolitionist John Brown and one on his war experiences, but he shied away from social issues for the most part and achieved his greatest success with scenes of the people and places of his hometown of West Chester, Pennsylvania. His Domino Players, featuring four women gathered around a wooden table in a simple kitchen setting, is an excellent example of his rural domestic scenes.

With which of the following statements would the author agree?

Horace Pippin was a poorly trained ordinary artist.

Primitive art is an excuse for lack of training and talent

Horace Pippin made an important contribution to American art

Horace Pippin placed too much emphasis on social issues in his work

Xem đáp án
34. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 28 to 34

(Line 1) Horace Pippin, as an African-American soldier during World War I, was wounded in his right arm. He discovered, however, that by keeping his right wrist steady with his left hand, he could paint and draw. Pippin was not trained, but his artistic sensitivity and intuitive feel for two-dimensional design and the arrangement of colour and patterns made him one of the finest Primitive artists America has produced.

(Line 6) Pippin did a series of paintings on the abolitionist John Brown and one on his war experiences, but he shied away from social issues for the most part and achieved his greatest success with scenes of the people and places of his hometown of West Chester, Pennsylvania. His Domino Players, featuring four women gathered around a wooden table in a simple kitchen setting, is an excellent example of his rural domestic scenes.

The passage would most likely be required reading in which course?

Biology

Drama

Literature

Art History

Xem đáp án
35. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 35 to 42

A Japanese construction company plans to create a huge independent city-state, akin to the legendary Atlantis, in the middle of the Pacific Ocean. The city, dubbed “Marinnation”, would have about one million inhabitants, two airports, and possibly even a space port. Marinnation, if built, would be a separate country but could serve as a home for international organisations such as the United Nations and the World Bank.

Aside from the many political and social problems that would have to be solved, the engineering task envisaged is monumental. The initial stage requires the building of a circular dam eighteen miles in diameter attached to the sea bed in a relatively shallow place in international waters. Then, several hundred powerful pumps, operating for more than a year, would suck out the sea water trom within the dam. When empty and dry, the area would have a city constructed on it. The actual land would be about 300 feet below the sea level. According to designers, the hardest task trom an engineering point of view would be to ensure that the dam is leak proof and earthquake proof.

It all goes well, it is hoped that Marinnation could be ready for habitation at the end of the second decade of the twenty-first century. Whether anyone would want to live in such an isolated and artificial community, however, will remain an open question until that time.

According to the text, Marrination, when built, will be a(an) ________city.

underwater

underground

marine

legendary

Xem đáp án
36. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 35 to 42

A Japanese construction company plans to create a huge independent city-state, akin to the legendary Atlantis, in the middle of the Pacific Ocean. The city, dubbed “Marinnation”, would have about one million inhabitants, two airports, and possibly even a space port. Marinnation, if built, would be a separate country but could serve as a home for international organisations such as the United Nations and the World Bank.

Aside from the many political and social problems that would have to be solved, the engineering task envisaged is monumental. The initial stage requires the building of a circular dam eighteen miles in diameter attached to the sea bed in a relatively shallow place in international waters. Then, several hundred powerful pumps, operating for more than a year, would suck out the sea water trom within the dam. When empty and dry, the area would have a city constructed on it. The actual land would be about 300 feet below the sea level. According to designers, the hardest task trom an engineering point of view would be to ensure that the dam is leak proof and earthquake proof.

It all goes well, it is hoped that Marinnation could be ready for habitation at the end of the second decade of the twenty-first century. Whether anyone would want to live in such an isolated and artificial community, however, will remain an open question until that time.

The word akin’ in paragraph 1 could be best replaced by ________.

likely

close

next

similar

Xem đáp án
37. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 35 to 42

A Japanese construction company plans to create a huge independent city-state, akin to the legendary Atlantis, in the middle of the Pacific Ocean. The city, dubbed “Marinnation”, would have about one million inhabitants, two airports, and possibly even a space port. Marinnation, if built, would be a separate country but could serve as a home for international organisations such as the United Nations and the World Bank.

Aside from the many political and social problems that would have to be solved, the engineering task envisaged is monumental. The initial stage requires the building of a circular dam eighteen miles in diameter attached to the sea bed in a relatively shallow place in international waters. Then, several hundred powerful pumps, operating for more than a year, would suck out the sea water trom within the dam. When empty and dry, the area would have a city constructed on it. The actual land would be about 300 feet below the sea level. According to designers, the hardest task trom an engineering point of view would be to ensure that the dam is leak proof and earthquake proof.

It all goes well, it is hoped that Marinnation could be ready for habitation at the end of the second decade of the twenty-first century. Whether anyone would want to live in such an isolated and artificial community, however, will remain an open question until that time.

Which of the following would NOT be a problem for the construction plan?

social

political

engineering

financial

Xem đáp án
38. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 35 to 42

A Japanese construction company plans to create a huge independent city-state, akin to the legendary Atlantis, in the middle of the Pacific Ocean. The city, dubbed “Marinnation”, would have about one million inhabitants, two airports, and possibly even a space port. Marinnation, if built, would be a separate country but could serve as a home for international organisations such as the United Nations and the World Bank.

Aside from the many political and social problems that would have to be solved, the engineering task envisaged is monumental. The initial stage requires the building of a circular dam eighteen miles in diameter attached to the sea bed in a relatively shallow place in international waters. Then, several hundred powerful pumps, operating for more than a year, would suck out the sea water trom within the dam. When empty and dry, the area would have a city constructed on it. The actual land would be about 300 feet below the sea level. According to designers, the hardest task trom an engineering point of view would be to ensure that the dam is leak proof and earthquake proof.

It all goes well, it is hoped that Marinnation could be ready for habitation at the end of the second decade of the twenty-first century. Whether anyone would want to live in such an isolated and artificial community, however, will remain an open question until that time.

Which of the following is NOT true according to the text?

Marinnation would have about one million inhabitants

Marinnation will be built in a deep place in the Pacific Ocean

Marinnation will be located in the middle of the Pacific Ocean

Marinnation could be served as home for international organisations

Xem đáp án
39. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 35 to 42

A Japanese construction company plans to create a huge independent city-state, akin to the legendary Atlantis, in the middle of the Pacific Ocean. The city, dubbed “Marinnation”, would have about one million inhabitants, two airports, and possibly even a space port. Marinnation, if built, would be a separate country but could serve as a home for international organisations such as the United Nations and the World Bank.

Aside from the many political and social problems that would have to be solved, the engineering task envisaged is monumental. The initial stage requires the building of a circular dam eighteen miles in diameter attached to the sea bed in a relatively shallow place in international waters. Then, several hundred powerful pumps, operating for more than a year, would suck out the sea water trom within the dam. When empty and dry, the area would have a city constructed on it. The actual land would be about 300 feet below the sea level. According to designers, the hardest task trom an engineering point of view would be to ensure that the dam is leak proof and earthquake proof.

It all goes well, it is hoped that Marinnation could be ready for habitation at the end of the second decade of the twenty-first century. Whether anyone would want to live in such an isolated and artificial community, however, will remain an open question until that time.

What is going to be built first?

a city

a dam

a monument

a sea bed

Xem đáp án
40. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 35 to 42

A Japanese construction company plans to create a huge independent city-state, akin to the legendary Atlantis, in the middle of the Pacific Ocean. The city, dubbed “Marinnation”, would have about one million inhabitants, two airports, and possibly even a space port. Marinnation, if built, would be a separate country but could serve as a home for international organisations such as the United Nations and the World Bank.

Aside from the many political and social problems that would have to be solved, the engineering task envisaged is monumental. The initial stage requires the building of a circular dam eighteen miles in diameter attached to the sea bed in a relatively shallow place in international waters. Then, several hundred powerful pumps, operating for more than a year, would suck out the sea water trom within the dam. When empty and dry, the area would have a city constructed on it. The actual land would be about 300 feet below the sea level. According to designers, the hardest task trom an engineering point of view would be to ensure that the dam is leak proof and earthquake proof.

It all goes well, it is hoped that Marinnation could be ready for habitation at the end of the second decade of the twenty-first century. Whether anyone would want to live in such an isolated and artificial community, however, will remain an open question until that time.

The most difficult task is to protect the dam against ________ and earthquake.

fire

water

sunlight

weather

Xem đáp án
41. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 35 to 42

A Japanese construction company plans to create a huge independent city-state, akin to the legendary Atlantis, in the middle of the Pacific Ocean. The city, dubbed “Marinnation”, would have about one million inhabitants, two airports, and possibly even a space port. Marinnation, if built, would be a separate country but could serve as a home for international organisations such as the United Nations and the World Bank.

Aside from the many political and social problems that would have to be solved, the engineering task envisaged is monumental. The initial stage requires the building of a circular dam eighteen miles in diameter attached to the sea bed in a relatively shallow place in international waters. Then, several hundred powerful pumps, operating for more than a year, would suck out the sea water trom within the dam. When empty and dry, the area would have a city constructed on it. The actual land would be about 300 feet below the sea level. According to designers, the hardest task trom an engineering point of view would be to ensure that the dam is leak proof and earthquake proof.

It all goes well, it is hoped that Marinnation could be ready for habitation at the end of the second decade of the twenty-first century. Whether anyone would want to live in such an isolated and artificial community, however, will remain an open question until that time.

According to the text, people could come to live in the future city in the year __________

2002

2012

2010

2020

Xem đáp án
42. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 35 to 42

A Japanese construction company plans to create a huge independent city-state, akin to the legendary Atlantis, in the middle of the Pacific Ocean. The city, dubbed “Marinnation”, would have about one million inhabitants, two airports, and possibly even a space port. Marinnation, if built, would be a separate country but could serve as a home for international organisations such as the United Nations and the World Bank.

Aside from the many political and social problems that would have to be solved, the engineering task envisaged is monumental. The initial stage requires the building of a circular dam eighteen miles in diameter attached to the sea bed in a relatively shallow place in international waters. Then, several hundred powerful pumps, operating for more than a year, would suck out the sea water trom within the dam. When empty and dry, the area would have a city constructed on it. The actual land would be about 300 feet below the sea level. According to designers, the hardest task trom an engineering point of view would be to ensure that the dam is leak proof and earthquake proof.

It all goes well, it is hoped that Marinnation could be ready for habitation at the end of the second decade of the twenty-first century. Whether anyone would want to live in such an isolated and artificial community, however, will remain an open question until that time.

What does the author imply in the last sentence of the passage?

People will ask an open question about living in Marinnation

The construction of Marinnation could never be completed in time

People might not want to live in an isolated and artificial community

People will ask how they can live in such an isolated and artificial city

Xem đáp án
43. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

I got the impression that the boys were not enjoying themselves

The boys impressed me that they were not enjoying themselves

The boys didn't seem to be enjoying themselves

The boys seemed not to enjoying themselves

It seemed to me the boys were enjoying themselves

Xem đáp án
44. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

The children ran to the yard to see the dragon, but it was no longer there

The dragon had gone by the time the children ran to the yard

The dragon went by the time the children ran to the yard

When the children ran to the yard, the dragon was going

The dragon had gone alter the children ran to the yard

Xem đáp án
45. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

The noise next door did not stop until after midnight

It was not until after midnight that the noise next door stopped

It was midnight and the noise next door stopped

The noise next door stopped at midnight

Not until after midnight the noise next door stopped.

Xem đáp án
46. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

The exam to (A) become a lawyer is (B) on far the (C) most difficult he (D) has taken

become

on

most

has

Xem đáp án
47. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

No one in our office (A) wants to drive to work (B) because of there (C) are always traffic jams (D) at rush hour.

wants

because of

are

at rush hour

Xem đáp án
48. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Mrs. Steven, (A) along with her cousins (B) from New Mexico, (C) are planning (D) to attend the festivities.

along with

from

are

to attend

Xem đáp án
49. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

You’d better take the keys. Its possible I’ll come home late

You’d better take the keys as I must come home late

I’ll probably come home late so that you’d better take the keys

If I come home late, you’d better take the keys.

You’d better take the keys in case I come home late

Xem đáp án
50. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

The student next to me kept chewing gum. That bothered me a lot

The student next to me kept chewing gum, which bothered me a lot

The student next to me kept chewing gum, that bothered me a lot

The student next to me kept chewing gum bothering me a lot

The student next to me kept chewing gum bothered me a lot

Xem đáp án
© All rights reserved VietJack