vietjack.com

19 câu Tiếng Anh lớp 10 Unit 6: Destinations - Reading - Explore New Worlds có đáp án
Quiz

19 câu Tiếng Anh lớp 10 Unit 6: Destinations - Reading - Explore New Worlds có đáp án

V
VietJack
Tiếng AnhLớp 1010 lượt thi
19 câu hỏi
1. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

English is one of the most popular languages in the world. It comes second in the number of speakers after Chinese. In Vietnam, more and more people are studying English and they consider it a key to success. However, not everyone knows how to learn English effectively.

The best way to improve the four skills: speaking, listening, reading, and writing is to practice regularly.You should make use of every opportunity to speak English with friends in class or at English speaking clubs or ourselves in front of the mirror. Learning by heart all the words does not help much if you do not read a lot because you will easily forget what you have learnt. Reading books, listening to theradio and watching films are better ways to memorize words. Besides, English learners should not be so shy because making mistakes is unavoidable in learning foreign languages. Practicing speaking a lot is a good way to correct your mistakes.

The passage ismainlyabout                          .

people who study English in Vietnam

how to read books, listen to the radio and watch films

many ways of learning English

how to learn English effectively

Xem đáp án
2. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

The word “memorize" in paragraph 2 is CLOSEST inmeaningto                         .

remember

forget

communicate

understand

Xem đáp án
3. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

A good way to correct yourmistakes is         .

avoiding speaking English

stopping learning English

practicing speaking English a lot

trying not to make mistakes

Xem đáp án
4. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

According to the passage, which of the following statements is TRUE?

You should never speak English with yourselves.

Many Vietnamese people consider English a key to success.

English learners should be shy if they make mistakes.

Learning new words is important.

Xem đáp án
5. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Read the following passage, then choose the correct answer to questions

Devastating floods along the coast have left many people homeless. People are asked to help by donating food, clothes, furniture, and other supplies to the Assistance Fund. Donations of bottled water are especially needed, since the floods have disrupted the local water supply. In addition, volunteers are needed to travel to the flooded area to help distribute the donations.

What does this notice concern?

Help for flood victims

Safety precaution

Dangerous roads

Warning about weather

Xem đáp án
6. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

What kind of supplies is NOT mentioned?

Furniture

Clothing

C Food.

Medicine

Xem đáp án
7. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

In addition to supplies, what is needed?

Volunteers

New bridges

Places to stay

Teacher

Xem đáp án
8. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

devastating floods” in line 1 refer to those that_________.

happen suddenly

are very short

last for a long time

cause a lot of damage

Xem đáp án
9. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

The word “donating” in line 2 is closest in meaning to_________.

selling

buying

giving

taking

Xem đáp án
10. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Read the following passage, then choose the correct answer to questions

Smoking causes lung cancer, which is the number one cancer among men. Ninety percent of the people who get lung cancer die. Smoking is also the leading cause of mouth cancer, tongue cancer, and throat cancer. Many smokers have heart disease and pneumonia. Smoking causes one million early deaths in the world every year.

Smokers not only harm themselves but also harm others. Smokers breathe smoke out into the air. They breathe it out on their children and their wives or husbands. Children whose parents smoke have more breathing and lung problems than other children. Women who are married to smokers are more likely to have lung cancer than those married to non-smokers.We are all aware that smoking is bad. So why do people smoke?

The number one cancer among men is____________.

tongue cancer

throat cancer

lung cancer

mouth cancer

Xem đáp án
11. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

The main cause of mouth cancer, tongue cancer and throat cancer is__________.

drinking

overeating

breathing

smoking

Xem đáp án
12. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Every year, smoking causes about one million____________.

cancer patients

killing diseases

early deaths

injured men

Xem đáp án
13. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

The word “it” in the passage refers to____________.

cancer

smoke

air

breath

Xem đáp án
14. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Who are more likely to have lung cancer and lung problems?

People who live in the city

People who live with smokers.

People who live with non-smokers.

People who live in the country.

Xem đáp án
15. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

Read the following passage, then choose the correct answer to questions

 Did you know that on average we forget about 80% of the medical information a doctor might give us? This fascinating information came to light as a result of a study carried out by Utrecht University. What is even more interesting is that almost half of what we think we remember is wrong.

Why do you think this is? Well, it’s not as complicated as you may think. You see, going to the doctor fills most people with anxiety and when we are really nervous and stressed we are more likely to focus on the diagnosis rather than the treatment. Therefore, we know what is wrong with as but have no idea what to do about it.

Here are some good tips to keep in mind when seeing a doctor. Always write down any important information. What would be even better is, if your doctor agreed, to record your consultation. This way, you can replay the advice at home, where you are more likely to absorb it. If you believe the situation is serious or you’re really worried, seek the help of a family member. Just ask them to accompany you to listen in. This way you can be absolutely sure about what the doctor has told you and avoid falling into the same trap that most people do.

According to the passage, the information doctors give us _________.

is about 50% wrong

is only 80% correct

is mostly forgotten

is usually not enough

Xem đáp án
16. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

The word “complicated” in the passage is opposite in meaning to _________.

good

quick

short

simple

Xem đáp án
17. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

The author says that when people consult a doctor, _________.

they always believe that their situation is serious

they are interested in knowing what they should do

they only want to know what is wrong with them

they usually have a family member with them

Xem đáp án
18. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

The word “absorb” in the passage is closest in meaning to _________.

digest

inhale

swallow

take in

Xem đáp án
19. Trắc nghiệm
1 điểmKhông giới hạn

The author suggests recording the consultant in order to _________.

play it to your family members to get their opinions

refer to it later to better understand your condition

replay it to write down any important information

use it as evidence against your doctor if necessary

Xem đáp án
© All rights reserved VietJack